*

Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Udmurtian babuskat Suomeen

  • Udmurtian babuskat Suomeen

Savon Sanomat: Venäjän euroviisumummot tulevat kesällä Suomeen esiintymään

    6.1.2013 7:17 "Kuopio. Euroviisuissa ihastuttaneet venäläiset Udmurtian laulavat mummot saapuvat ensi kesänä Suomeen, kirjoittaa Savon Sanomat.

    Ryhmä vierailee kesäkuussa Iisalmella Evakkokeskuksen avajaisjuhlissa. Vierailu on tiettävästi Buranovskije Babushki -nimellä esiintyvien isoäitien ainoa Pohjoismaiden esiintyminen ensi kesänä. Suomessa he esiintyvät vain Iisalmessa.

    Mummot edustivat Venäjää viime Euroviisuissa. Ryhmä esiintyy udmurtiksi, joka on suomen sukulaiskieli. Mummot tulevat Buranovosta, joka on pieni kylä Udmurtian tasavallassa.",

"Buranovskije babushki"

– "Buranovon mummot" tai Isoäidit saivat toisen sijan Azerbaidzanin pääkaupunki Bakussa järjestetyssä Eurovisu-finalissa vuonna 2012.

Tämä Venäjän Udmurtian alkuperäis kansojen folkloori-ryhmä on aivan omaa laatua ja tunnettu nyt myös muissa IVY-maissa ja ainakin Euroopassa jos ei koko maailmassa.

Vuonna 2013 he eivät enää lähde tavoittelemaan voittoa Eurovisu-kilpailussa, mutta sen sijaan ehdottavat järjestää vastaavaa laulu kilpailua ikäihmisten kesken.

Tervetuloa "Buranovskije Babushki"!
Добро пожаловать "Бурановские Бабушки!

Udmurtian kielellä:
Гажаса отиськом!
Тау кариськом тиледлы!
Брангуртысь песянайёс

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minua on jo jonkin aikaa kasvavasti kiinnostanut käydä katsomassa, miten suomensukuiset kansat elelevät. Ei vaan pysty tuosta vaan lähtemään ja tuota avopuolisoa kiinnostaa ulkomaissa lähinnä hiekkarannat, banana split ja auringonpaiste.

Nyt onneksi se Haapasalo matkustelee teemalla läpi näitä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Haapasalon "kanssa" on kiva matkustella.
Minä lapsena pakosta "matkustin" Udmurttiaan vuonna 1941 Inkerin suomalaisten joukossa siirtolaisena ja siellä udmurttien kanssa aloitin koulun. Asuimme siellä 4 vuotta ja muistan, että paikallinen kansa oli ystävällinen meille. Opin silloin puhumaan udmurttiaa ja käytin myös tuohivirsuja.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Udmurtit ovat tunnettuja ahkeruudestaan ja kädentaidoistaan. Luonteeltaan he ovat sävyisiä ja rauhaa rakastavia. Udmurteilla on rikas lauluperinne. Juhlissaan he aina laulavat; perhejuhlissa on tapana laulaa kymmenittäin kansanlauluja. Udmurtit ovat ortodokseja. Evankelisia kristittyjä on nykyisin runsaat kaksi tuhatta. Etelä-Udmurtiassa ja mm. Baškortostanin alueella on vielä perinteistä luonnonuskontoa harjoittavia udmurtteja.

http://www.rki.fi/suomensuku_udmurtit.php

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset