Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Jyräävätkö tablettitietokoneet tietokonemarkkinoilla?

  • Jyräävätkö tablettitietokoneet tietokonemarkkinoilla?

Tablettien suurin ostajaryhmä ovat venäläiset turistit. Asiasta kertoo UutisVuoksi otsikolla "Tablettitietokoneet kirittivät verovapaan myynnin nousuun" ( 9.3.2012 Aino Heikkonen)

Merkkitietoiset turistit ostavat iPadinsa Suomesta välttääkseen piraattituotteita. Lehtikirjoituksen mukaan valtakunnallisesti alkuvuoden tax free myynti kasvoi 35 prosenttia ja verovapaata tavara myytiin alkuvuonna noin 56,5 miljoonalla eurolla Vauhdikkainta verovapaan myynnissä oli tietokoneissa, joissa nousua oli 134 prosenttia.

    Tietokoneiden kasvanut kysyntä on huomattu myös Imatralla, jossa tax free kasvoi 55 prosenttia ja se oli alkuvuonna maan toiseksi ripeintä. Tavaraa myytiin tammi-helmikuussa kaikkiaan lähes 3,2 miljoonan euron edessä . Vielä enemmän kauppa kasvoi Joensuussa, eli 56 prosenttia viimevuotista enemmän.

    - Kauppias Pasi Immonen Imatran Tekniset Kisasta kertoo, että tietokoneissa turistien suosiossa ovat erityisesti tablettimalliset koneet ja valtaosa menee ulkomaille. - Suomalaiset ovat tableteissa hieman jälkijunassa. Maailmalla tablettitietokoneiden voi jopa sanoa jyräävän tietokonemarkkinoilla. - Tablettihuuma on huomattu myös Imatran Expertillä.

    - Tablettien suurin ostajaryhmä ovat venäläiset turistit. Veikkaisin, että noin 75 prosenttia kaikista tableteista myydään heille, kodinkonemyyjä Ilkka Pulliainen sanoo.

Onko todellakin nousemassa tablettihuuma maailmalla? Et ehdi tietokoneen kehityksen perässä mitenkään! Kun perehdyt yhteen malliin, niin perässä jyrää jo jotain uutta ja tekee mieli tutustua siihen! Muttei kaiken perässä pysyy ja ei kaikkea voi saada! Tavallinen kuluttaja ei pysty noin vaan vaihtamaan koneita taloudellisistakin syistä. Kuinka paljon maksaisi tuokin miniatyyrikone? Olen nähnyt sen. Tosi hieno kappale!

Taas venäläiset ovat aktiivisesti tuomassa rahaa Suomelle ja erityisesti tänne kaakkoiskulmille! On vaikeata jo kuvitella tätä seutua ilman venäläisiä! Mutta olen varma siitä, että edelleen on kantasuomalaiselle vaikeata hyväksyä venäläistä ainakin näihin maisemiin!

Tiedän sen. Asun täällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Lienee pitkälti samanlainen muoti-ilmiö kuin miniläppärit muutama vuosi sitten. Itsekin ostin Asuksen Ee-PC:n ja sitä tuli alussa käytettyä, mutta nyt se on ollut käyttämättä kai kolmatta vuotta.

Sen verran tuo lähes turha ostos on jäänyt kaivelemaan, että muistui mieleen, että ennen ostoa lueskelin joitain testi- ja vertailuartikkeleja ja niissä kyllä moitittiin liian pientä näppäimistöä, mutta ei sitä sitten uskonut.

Tablettien osalta olen jo päättänyt, että en samaan halpaan mene, mutta e-kirjan lukulaitteet ovat toinen juttu. Ne lähtevät oikeaoppisesti siitä, että niillä ei pääsääntöisesti tuoteta mitään (tekstiä yms.) ja käyttöliittymä on sen mukainen. Kiinnostavin olisi Kindle Fire ja siinä on hintakin hyvin kohdillaan, noin 199 USD, mutta sitä myydään toistaiseksi vain USA:ssa. Kindle Fire ei kylläkään ole enää oikeastaan e-kirjan lukija vaan yleensä sisällönkulutuslaite, sillä voi katsoa myös elokuvaa ja akun kesto on selvästi huonompi. Se onkin enemmän tabletti, mutta se ei yritä korvata PC:tä. Sillä on todennäköisesti loistava tulevaisuus ja Applen tyhmä vehje sekä sitä matkivat Android-laitteet jäävät väliaikaiseksi oikuksi.

Silloin jos kirjoittaa vähänkään, pitää näppäimistön olla kunnollinen. Jotkut ovat tottuneet aika hyvin ja jopa pitävät läppäreiden näppäimistöistä, mutta minulle IBM:n PS/2:n näppäimistö on paras. Niitä sai kierrätyskeskuksista vielä muutama vuosi sitten aika hyvin ja nämä kolme varmaan kestävät vielä pari vuosikymmentä.

Toinen asia on sitten näytön koko. Se pitää periaatteessa olla mahdollisimman iso, mutta olen varsin tyytyväinen 24- ja 22-tuumaisiin. Niitä on siis kaksi samassa koneessa. Työläppäriäkin olen käyttänyt kahdella monitorilla ja erillisellä näppäimistöllä eikä sitä viitsinyt juuri koskaan kotiin kantaa.

Toinen ääripää on sitten kännykkä. Se tietysti kulkee mukana ja joskus sillä viitsii selailla ja tarkistaa sähköposti jne., mutta aika vähäistä sekin. Toisaalta mahdollisuus netin käyttöön kännykän kautta on tärkeä ja silloin, kun sitä tarvitsee, ei pieni näppis ja näyttö ole niin vakava asia.

Tabletille ei tässä välissä jää oikein tilaa. Kaikkea uutta on kiva kokeilla, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun laitteen ominaisuudet alkavat olla ajasta jälkeen jääneitä, se jää vain käyttämättä ja uusi hankkimatta.

Juhani Kojonen

Olen eri mieltä. Tabletit ovat tulevaisuus eikä muotivillitys.

Ostin miniläppärin myös, turhin vehje ikinä. Hidas, näyttö pieni, näppäimistö pieni, akku ei kestänyt.

Olen nyt omistanut iPad2 laitteen noin 9 kuukautta. Käytän sitä päivittäin kotona, vaikka minulla on kaksi pöytäkonetta, läppäri ja älykännykkä. Se ei ole jäänyt turhuuksien joukkoon vaan on varsin miellyttävä käyttää. Myös juna- ja bussimatkoilla se on osoittautunut varsin näppäräksi vehkeeksi. Älykännykälläkin pärjäilee, mutta käyttömukavuus on ihan eri luokkaa. Läppäriä taas ei viitsi bussissa tai vaikkapa jossain kahvilassa kaivaa esille niin herkästi. IPad ei mene edes hibernaatiotilaan vaan on välittömästi käyttövalmis ja nopea sillä siinä ei ole mekaanista kiintolevyä joka yleensä ruksuttaa ja hidastaa läppäreiden käyttöä. Sitä paitsi läppäri painaa enemmän, joten sitä ei huvikseen viitsi kaupungilla raahata.

Pääasiallisesti olen huomannut, että se on käytössä sohvalla ja makuukamarissa ennen nukkumaanmenoa. Siihen saa jälkikäteen hankittuna digi-tv vastaanottimen, joten makkarissa voi katsella telkkua, jos ei ole sellaista siellä niinkuin minulla ei ole. Vaikka sillä ei ole yhtä miellyttävä kirjoittaa kuin normaalilla näppäimistöllä, olen silti tehnyt monesti sillä pitkiäkin muistiinpanoja, kirjoittanut maileja jne. Nettisurffauksessa ei juuri näppäimistöä tarvitse ja ne muutamat hakusanat googleen ei tuota vaikeuksia vaikka ei erityisesti kosketusnäytön näppäilystä pitäisikään.

Laite on laadukkaan ja kestävän tuntuinen. Ohjelmisto on sama tuttu kuin iPhonessa ja kaikki iPhonen ohjelmat toimivat myös iPadissa. Uusia ohjelmia saa kätevästi suoraan applestoresta.

Testasin myös Androidin tablet-laitetta vuosi sitten, mutta se tuntui huonolta. Käytettävyys ei ollut yhtä hyvä ja laitteen laatu vaikutti huonommalta. Nyt on toki tullut uusia malleja, joten kannattaa kokeilla itse jos haluaa vaihtoehtoihin tutustua. Windows-pohjaisia tabletteja en ole kokeillut, niitä kai tulee vasta Windows 8:n myötä enemmän. Nokialtakin on huhujen mukaan sellainen tulossa.

Olen myös kirjakaupoissa katsellut eReader-laitteita ihan uteliaisuudesta. Ainoa oikeastaan mikä niitä puoltaa on hinta. Jos todellakin tarvitsee pelkkää kirjanlukukonetta varmaan sellainen kannattaa hankkia. iPadin omistajat eivät sellaista erikseen tarvitse. Lisäksi ne ovat pienempiä kuin tablet-tietokoneet. Kindle Fire vaikuttaa myös mielenkiintoiselta ja varmasti houkuttelee halvan hinnan takia monia ostamaan. En tosin ole kokeillut, joten en tiedä onko se hyvä vai huono.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Juhani Kojonen.
Kiitos kirjoituksesta.

Nämä keskustelukommenttit luen mielelläni, ne valaisevat ja avaartavat tietämättömällekin/kokemattomallekin tietokonemaailmaa!

Mukavaa surfailua ja kirjoittelua kakille meille, niin vanhemmassa pöytäkonemallissa kuin miniatyyri-tabletissakin!

Her Man

Menen ehkäpä edellä kirjoittajien välimaastoon; tabletti löytää paikkansa muodossa, jos toisessa, mutta se ei tule korvaamaan tietokonetta. Ainakaan nykyisessä muodossaan.

Tabletti on viihdelaite, jonka ainoa tarkoitus on kuluttaminen. Kaikki mobiiliohjelmistot tehdään tietokoneella. Yleensäkin työ ja laajempi tuottaminen tapahtuu tietokoneella. Tämä siitä syystä, että tietokone on yksinkertaisesti ylivoimainen työ- ja tuottamisvälineenä. Tabletin näyttö on liian pieni ja sitä pienentää entisestään virtuaalinäppäimistö. Fyysisen näppäimistö voittaa aina käyttömukavuudessa ja ennen kaikkea työtehossa tabletin. Tablettien ekosysteemit ovat erittäin rajattuja ja laitteiden liitettävyys ja laajennettavuus olematon. Tehopuoli ei riitä myöskään mihinkään hiemankaan raskaampaan käyttöön. Tablettien ohjelmistot voivat olla pikkunäppäriä, mutta pääsääntöisesti ohjelmat ovat ohuita ja jopa hyödyttömiä.

Paino on todellakin sanalla "viihde" , jos ajatellaan tablettia. Ja mitä viihteeseen tulee, kun teet töitä 8-9 tuntia päivässä 5-7 päivänä tuijottaen jonkin asteista näyttöä, niin en nyt ainakaan henkilökohtaisesti halua lähteä kahvilaan leikkimään tabletilla. Eikö kahvilassa ole muutenkin tarkoitus nauttia ihmisistä, seurasta...? ;)

Itselläni toimii parhaiten älypuhelin + ultrabook -yhdistelmä. Oma iPad jäi väliinputoajaksi. Älypuhelimella voi tehdä kaiken saman ja enemmän (sillä voi jopa soittaa järkevästi) kuin tabletilla ja se sujahtaa käytön jälkeen mukavasti taskuun. Mitä kirjoihin tulee... ahhh, olen nuori, mutta silti mikään ei voita "vanhanaikaista", oikeaa kirjaa; sitä tunnetta ja tuoksua :)

Nämä ovat siis omat aatokseni. Jokainen tyylillään! :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Raimo Koski!
Kiitos kommenttistasi!
Olet asiantuntija ja annat hyviä neuvoja. Itse olen hurahtanut aikuisikäisenä tietokonemaailmaan ja kaikki uusi kiinnostaa.
Lankesin myös tuohon mini-läppäriin, joka on nyt käyttämättömänä. Ehkä meillä ihmisillä on taipumus juosta muoti-ilmiöitten perässä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Risto Jääskeläinen kirjoitti:"Lukumääräisesti voi taulutietokoneet ollakin suositumpia kuin pöytäkoneet tästä eteenpäin",
- ehkä senkin takia, että ihmiset liikkuu paljon maailmalla ja pöytäkoneetta ei oikein sovi raahata perässä, mutta jos kirjoittamiselle ei ole mahdollisuutta, niin onhan se stten minus tabletille!

D Ravén

Kirjoittaminen toki onnistuu joten kuten näytöltäkin, mutta saahan noihin erillisiä langattomia näppäimistöjä ja telakka-tyyppisiä ratkaisuja, joilla tabletista tulee melkein kuin pikkuläppäri.

Työn puolesta en matkustele nykyään juuri lainkaan, mutta 10-tuumainen Samsung Galaxy -tabletti löytyy kotoa, useimmiten olohuoneesta. Pääasiallinen käyttö on uutisten, sähköpostien ja pikaviestien tsekkailua, toisinaan eKirjojen, pdf-dokumenttien ja sarjakuvien selailua sekä kotiteatterikoneen kauko-ohjausta sohvakäytössä. Tällaisissa tehtävissä kosketuskäyttöliittymä on paljon nopeampi & kätevämpi ja pieni & kevyt laite huomattavasti käyttökelpoisempi sohvalla makoillessa. Tietokone on jäänyt miltei puhtaasti työkäyttöön.

Viime syksynä ostin näppäimistöllä varustetun Asus Transformer -tabletin vanhemmilleni ja heidän netin käyttönsä on sen myötä sekä lisääntynyt että monipuolistunut merkittävästi. On heillä toki tietokonekin ollut yli vuosikymmenen, mutta tabletti on laskenut monien internet-sovellusten käyttökynnystä. Tabletin nopea käynnistyminen ja kosketuskäyttöliittymän helppous lienevät tässäkin merkittävimmät tekijät. Hyvin yksinkertaisista asioista on lopulta kyse.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tabletit ovat vain yksi ilmiö suuressa murroksessa. Se on ollut käynnissä jo pitkään, mutta pinnan alla. Intel alkaa olla melko marginaalinen prosessorivalmistaja ja Microsoft käyttöjärjestelmäpuolella.

Yleisin prosessori tällä hetkellä on ARM. Vuonna 2010 niitä valmistettiin noin 6 miljardia. PC-myynti oli tasolla 400 000. Taitaa MIPS olla myös yleisempi kuin Intel. ARM ja MIPS eivät valmista itse prosessoreja vaan lisensoivat niiden piirustuksia. Tyypillisesti ne saavat yhdestä prosessorista alle 10 senttiä. Sen takia Intel ei ole ollut kiinnostunut samoista markkinoista, mutta on ollut jo jonkin aikaa huolestunut. Esimerkiksi ensimmäiset Meego-puhelimet ( http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2361802,00.asp ) olivat Intelin prosessorilla varustettuja, mutta Nokian N9:ssä on ARM.

Windows ei enää vuosiin ole ollut yleisin käyttöjärjestelmä, se on Linux. Suurin Linux-laitteiden valmistaja taitaa olla Sony, http://www.sony.net/Products/Linux/common/search.html . Taulu-TV:ssäni on Linux. ADSL-modeemi ja WiFI-tukiasema ovat myös hyvin yleisiä Linux-laitteita. Linux-laitteita myydään vuodessa enemmän kuin Windows-koneita on käytössä.

Laiteformaateissa on myös murros tai oikeammin monimuotoistuminen käynnissä. Sitä en uskalla arvioida, miten tietokone tai työpöytä tulevaisuudessa kulkee taskussa, mutta taskuun se taitaa siirtyä. Yksi mahdollisuus on Raspberry Pin tapainen laite ( http://downloads.element14.com/raspberryPi1.html ) ja toinen taas tavallinen USB-tikku, esim. http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/oma+tyopo... . Sitten on kaikenlaisia työpöydän virtualisointivirityksiä, mutta niitä en ole seurannut. Läppärit taitavat olla jo harvinaisempia muussa kuin toimistotyössä kuin tyypillisesti näyttöön VESA-kiinityksellä ruuvattavat taskukirjan kokoiset thin client-laitteet. Viimeeksi K-raudan palvelupisteessä huomasin sellaisen ja ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten Mehiläisessä lääkärin vastaanotolla. Toki niitä IBM demosi jo 90-luvulla, mutta sen jälkeen niitä ei näkynynyt. Taskukirjasta ei ole pitkä matka luottokorttikokoon.

D Ravén

Jäiköhän tuosta PC-myynnistä kolme nollaa pois, kun tälle vuodelle arvioidaan yli 400 miljoonan PC-toimituslukuja.

ARM-prosessoreihin ei PC-myyntiä pidä tietenkään verrata, koska ARM-perheen prossuja löytyy mm. printtereistä, verkkokovalevyistä ja kohta valaisimista ja pankkikorteistakin (1mm x 1mm -kokoinen Cortex-M0+), hinnat senteissä. Ilman muuta ne leviävät yhä laajemmille elämänalueille. ARM lisensoi teknologiaansa ja varsinaisia ARM-pohjaisten prosessorien valmistajia on pilvin pimein.

Inteliä puolestaan on turhan aikaista laskea marginaalitekijäksi. On heillä toki myös ARM-lisenssi, mutta tämän hetken suunnitelmat viittaavat yritykseen lyödä läpi omia kilpailevia teknologioita. Tämänvuotisessa MWC:ssä nähtiin esimakua Intel-pohjaisista Android-laitteista. Taantuminen yhdeksi ARM-valmistajaksi muiden joukossa ei Intelin tasoiselle toimijalle riitä. Paukkuja heillä ainakin on. Sama pätee Microsoftiin.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Juu, jäi. Käytössä oleva PC-kanta lähentelee kahta miljardia.

"ARM-prosessoreihin ei PC-myyntiä pidä tietenkään verrata"
Aika suuri osa niistä kilpailee jo ihan tosissaan PC:n kanssa. Applen puhelimissa ja padeissä on ARM ja älypuhelimetkin päihittävät jo muutaman vuoden ikäiset läppärit. Konesaleissa erittäin suuri kustannustekijä on sähkö ja siinä ARM on niin paljon edellä, että ARM on ryntäämässä niille markkinoille parin vuoden tähtäimellä.

Kirjoitinkin alussa, että "murros .. käynnissä jo pitkään, mutta pinnan alla". Ei sitä vieläkään ole helppo havaita. Tärkein merkki on se, että Intel ei ole pystynyt valtaamaan yhtäkään uutta tuotesegmenttiä pitkään aikaan. Miniläppärit oli ja meni. Nyt on älykännykkää, tablettia, e-kirjalukijaa ja kymmenittäin vähemmän merkittävää vempainta ja aina niistä löytää ARM:in, MIPS:in tai peräti PowerPC:n.

Nvidiakin on kiinnostava. Oliko se peräti 512 ydintä yhdessä GPU:ssa. Niitä käytetään myös tieteelliseen laskentaan.

Kiinnostavia aikoja..

Juhani Kojonen

"Sen takia Intel ei ole ollut kiinnostunut samoista markkinoista, mutta on ollut jo jonkin aikaa huolestunut"

Microsoft tuo Windows 8 ARM-prosessorille käännetyn version, mikä aiheuttaa lisää harmaita hiuksia Intelin toimistolla.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Joo ja Intel on mukana kehittamässä Meegon jälkeistä Linux-levitysversiota ja taisi omistaa sen toisen suurimmista sulautettua Linux-levitysversiota tekevästä firmasta. Sodassa ne ovat keskenään.

Intelin heikkous jo tuli mainittua. Microsoftilla se taas on se, että vanhat softat ei toimi ARM:lla ja pitäisi ajuritkin tehdä lisälaitteille. Eli täysin uusilla vesillä, joilla ei ole juuri mitään tukea vanhasta. Lisäksi vielä se sama ongelma kuin Intelillä, ilmaista tai lähes ilmaista vastaan on vaikea kilpailla. Molemmilla on myös se ongelma, että vastassa erittäin suuri yritysten verkosto, joilla on yhdessä vähintään kymmeniä kertoja suurempi liikevaihto (arvio täysin stetsonista).

Microsoftin hintaongelmaa kuvaa aika hyvin se, että Nokian melko salainen meltemi-projekti, joka ilmeisesti tähtää Linuxin tuomiseen ns. feature-puhelimiin eli alle 100 € hintaluokkaan, ei ilmeisesti "kiinnosta" Microsoftia, kun siitä ei saisi riittävästi lisenssituloja. Raspberry Pi ei itse asiassa ole mitenkään erityisen halpa. Muutama vuosi sitten tutustuin aika hyvin WD:n My Book World -nimiseen ulkoiseen kiintolevyyn. Silloisella hintatasolla sen kaikki kilkkeet, poislukien kiintolevy, maksoivat halvimmillaan 45 € uutena kaupasta. Ihan kelpo tietokoneen keskusyksikkö se olisi ollut 10 vuotta sitten. 200 MHz ARM9 CPU ja 32 Mt keskusmuistia ja Ethernetin kautta siihen pääsi ssh:lla kirjautumaan sisään.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Arvoisat kommenttojat!

Kiitos kun näin mukavasti reagoitte tähän minun vaatimattomaan kirjoitukseni ja tulitte näin syvällisesti ja asiantuntemuksella keskustelemaan keskenään tästä tietokonemaailmasta ja toitte näkökulmia tämän päivän tasoon ja katseita tulevaisuuteen.

Itse körötän jälkijunassa, mutta silti olen tyytyväinen, että ehdin sen viimeiseen vaunuun! Tietokoneen avulla pääsin nettimaailmaan ja, se on, sen arvoista!
Mukavaa illanjatkoa kaikille ja...keskustelu jatkuu halutessanne!

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Minusta on vähän hassua, että ihmiset istuvat busseissa televisot korvilla ja kailottavat niihin. Luulisi pian tulevan markkinoille jonkinlaista silmän eteen laitettavaa luuppia joka toimii näyttönä. Taskussa sitten pieni laite. Ominaisuudethan näyttöä lukuunottamatta löytyvät jo pienemmistäkin laitteista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jooel Jaakkola kirjoitti :"Minusta on vähän hassua, että ihmiset istuvat busseissa televisot korvilla ja kailottavat niihin",

- Junassahan siihen ovat hyvät mahdollisuudet ja, on ymmärrettävää kun työmatkalla henkilö käyttää läppäriä ja hoitaa asioita,mutta jotenkin tuntuu hieman "surulliselta" kun pieni lapsi, joku laite kädessä, tuijottaa kolme tuntia sinne, lähes kenellekään mitän sanomatta ja maisemia ikkunasta vilkaisematta, mutta kasvon ilmeet kertoivat hänen tunteistään (seurasin kerran), eli tunne-elämä oli siellä laitteessa! Tuntui, että vanhemmatkin olivat tyytyväsiä kun lapsi oli hiljaa!

Ei busseissakaan silloin, kun "televisiot korvilla" näe/huomaa ketään muita ihmisiä!

Eli, voisiko kuvitella tulevista sukupolvista, että ihmiskontaktit keskenään ovat häviämässä : kone korvaa sen?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Raimo Koski. Linkkisi siitä Intelin Medfieldistä, jos muistan oikein, että Nokian Harmattaniin piti tulla alunperin Intelin prosessori ja ongelmien takia Intel siirsi sen myöhemmäksi. Nokia ei varmaan ilahtunut tästä asiasta ja joutui kiireesti tekemään tukea ARM-prosessoriin? Koska aikaisemmat koodivuodot Nokian N9:stä viittasivat Medfield-prosessoriin.

Missään ei ole kuitenkaan mustaa valkoisella, että onko tämä Harmattan tai Meltemi kuopattu. Saattaahan olla, että Nokialla on ässiä hihoissaan? Meidän medialehdistö vain yksitoikkoisesti toistavat sen olevan kuopattu tai olevan viimeinen. En käytä sanaa MeeGo, koska se ei kuulu N9:lle.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Minä olen ymmärtänyt niin, että Harmattan tai Meego oli turhan kunnianhimoinen tai laaja ja ehkä siinä oli myös vanhaa painolastiakin. Nokia on touhunnut Linuxin kanssa jo ainakin 10 vuotta. Tämä on vaihtoehtoinen selitys ja enemmän uskon siihen, että Meegolla olisi kannattanut jatkaa.

Meltemi olisi taas pienimuotoisempi ja ehkä uusi alku ja korvaisi älypuhelinta yksinkertaisempien laitteiden s40:n. Jos noin on, se tarkoittaisi hyvää. Pienestä on hyvä aloittaa. Applekin teki niin. Ensin iPod, sitten iPhone ja nyt iPad.

Mitään sisäpiiritietoa minulla ei ole, mutta olen aika tarkkaan seurannut uutisointia eli valistuneita arvauksia vain..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

14.3.2012 23:21 Her Man kirjoitti : "Tabletti on viihdelaite, jonka ainoa tarkoitus on kuluttaminen",
-ei minulla ole paljonkaan asiantuntemusta laitteiden ominaisuuksista, mutta tuntuikin siiltä , että tabletti on keksitty eniten viihdekappaleksi.

Her Man kirjoitti : "Mitä kirjoihin tulee... ahhh, olen nuori, mutta silti mikään ei voita "vanhanaikaista", oikeaa kirjaa; sitä tunnetta ja tuoksua :)

Nämä ovat siis omat aatokseni. Jokainen tyylillään! :)

- Tykkäsin tyylistäsi ja erityisesti, että muistutit - "kirjan tunnetta ja tuoksua" ! Se on hienosti sanottu ja vieläpä on ihanaa kuulla se nuorelta ihmiseltä!
Itse kasvoin, opiskelin ja vartuin venäläisen klassisen kirjallisuuden ilmapiiriissä!, "kirja-maailmassa"...tietokoneet tulivat paljon,paljon myöhemmin kuvioon!

Tämän blogin suosituimmat