Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Baabushkat Euroviisuihin

  • Udmurtia
    Udmurtia

"Venäjä lähettää hilpeän mummokuoron euroviisuihin" kirjoittaa UutisVuoksi / STT 9.3.2012

Udmurtialainen mummokuoro Buranovskie Babushki on noussut suosioon Venäjällä covereita laulamalla. Perinteihin asuihin pukeutuneilla isoäideillä on Bakuun, jossa käydään Euroviisufinaali, viemisinään hilpeä folk-disko-kappale Party for Everybody

"Party for everybody, come on and dance", laulaa kuusi babushkaa murteellisella englannillaan kertosäkeessä, mutta muutoin laulu on udmurtinkielinen.

Mummojen cover-hitteihin lukeutuvat muun muassa Eaglesin Hotel California ja The Beatlesin yesterday udmurtiksi

Yksi ryhmän jäsenistä, taiteilijannimeltään Isoäiti Olga, kertoo ryhmän ainoan motiivin olevan rahoituksen saaminen kasaan laulamalla, jotta he voivat rakennuttaa kotikylänsä kirkon.

- Näin siis Venäjällä kunnioitetaan isoäitejä, mitä en sanoisi Suomen kohdalla, jossa kaltoin kohdellaan ainakin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä! On runsaasti kokemusta siitä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Wikipedia tietää kertoa:"Buranovskie babushki (udm. Брангуртысь песянайёс) — folklori-ryhmä Udmurtian Malopurginskin piiristä paikkakunnalta Buranovo (Малопургинского района Удмуртии, из села Бураново)laulaa udmurtin kielellä erilaisia hittejä, joita he tekee venäläisten ja ulkomaalaisten suosittujen taiteiljoiden lauluista.
Laulu ryhmä on valittu edustamaan Venäjää laulukilpailussa Euroviisuihin 2012 - «Евровидение 2012».
Onneksi olkoon! Tosi hienoa!

Käyttäjän amgs kuva

Se on siinä. Hienoa! Toisaalta on hyvä, että Pernilla Karlsson osallistuu kilpailuun.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ana Maria, kiitos kommenttistasi!

Pernilla Karlsson! Nautitaan hänen laulamisesta!

Olkaa hyvä! Пожалуйста!

http://www.youtube.com/watch?v=InblQtjqxvQ

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ihailen noita udmurtialaisia baabushkoja!

Udmurtia kun on minulle tuttu paikka. Olimme evakoitu sinne Lempaalan seuduilta ( Inkeri) sodan jaloista vuonna 1941. Neljä vuotta asuimme siellä. Udmurtiassa aloitin koulun udmurtialaisten lasten joukossa.

Kun jouduimme lähtemään evakkoon ilman mitä ja, myös jälkineittä, niin siellä udmurtit opettivat punomaan meitä ( tietenkin aikuisia) tuohivirsuja. Niin kuin baabushkoilla on jalassa! Muistan, että olin onnellinen kun sain omat kengät koulureissulle! Ne on tosi kevyitä ja muistaakseni kelpasivat talvellakin!

Joten mummoilla on helppo niissä pyörähdellä! Ovat kertakaikkiaan ihania, siis baabushkat!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hyvin mielenkiintoista. Minulle on kerrottu Venäjällä eri puolilla, että Izhevskiin päätyi vain 2 inkeriläistä, Elma-Lilja Mjasnikova ja hänen äitinsä, jotka sitten elivät siellä pitkään. Mutta lyhyempiä aikoja on siis ollut enemmänkin. Elma-Lilja Mjasnikova oli säilytti suomen taidon ja kirjoitti jopa oppikirjan ja toimi Inkerin luterilaisen kirkon tulkkina. En ehtinyt itse tapaamaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En usko,että Izhevskiin olisi päätynyt vain kaksi inkeriläistä! Udmurttiaan joutui tietääkseni suuri osa Pohjois-Inkerin asukkaista ja ainakin oma edesmennyt enoni Eino Heistonen oli koko sodan ajan Izhevskiissa töissä sotateollisuus tehtaalla. Siellä nyt on hänen jälkeläisiä.

Me muut Heistoset ja melkein koko Oinalan kyläläiset asuimme 4 vuotta pienemmissä kylissä Vavoshzin piirissä. (Вавожский район Удмуртская АССР).

Tämän blogin suosituimmat