Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Matkusta Venäjälle!

 • <center>Vaihda Karjalan piirakka VIIPURIN rinkeliin</center>
  Vaihda Karjalan piirakka VIIPURIN rinkeliin
 • <center>Vaihda joulupukki Matroskaan</center>
  Vaihda joulupukki Matroskaan
 • <center>Vaihda Suomi Venäjään</center>
  Vaihda Suomi Venäjään
 • <center>Vaihda Helsinki Pietariin</center>
  Vaihda Helsinki Pietariin
 • <center>Vaihda Valtionhotelli Hotel-Eremitaasiin</center>
  Vaihda Valtionhotelli Hotel-Eremitaasiin

Venäjälle kannattaa lähteä avoimin mielin, kehottaa lappeenrantalainen konkari Ari Ranta, joka käy Venäjällä vähintään kerran kuukaudessa. Suuri osa matkoista on työmatkoja, mutta välillä hän lähtee myös lomalle. Rannan mukaan Venäjälle lähtiessä ennakkoasenne siitä, että kaikki on huonoa, pitää heittää romukuoppaan...

Tästä ja myös siitä, että ruplan kurssi on täällä hetkellä suomalaisten kannalta edullinen matkustamiseen Venäjälle kirjoittaa Riina Haapala Imatralainen-lehdessä otsikolla: "Halvat hinnat houkuttavat Venäjälle"

Kirjoituksen mukaan osa suomalaisista tekeekin nyt luksusmatkoja Venäjälle, kun on varaa yöpyä hotellissa, johon normaalisesti ei ole varaa... Venäjän matkoja järjestävän Saimaan liikenteen mukaan pari vuotta sitten lähes kukaan ei tilannut luksushotellia, mutta nyt kaikilla, jotka haluavat, on siihen varaa.

Myös Itämatkojen toimitusjohtaja Jukka Jyrkisen mukaan - Yleinen tietoisuus Venäjän palveluiden halpuudesta on levinnyt, mutta täällä hetkellä on vielä matala sesonkiaika, Jyrkinen kertoo. Hän suosittelee Venäjälle matkustamista shoppailun lisäksi myös kulttuurin takia, lippujen hinnat oopperaan, balettiin, sirkukseen ovat nyt edullisia.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten tekemät vapaa-ajanmatkat Venäjälle lisääntyivät viime vuonna. Syys-joulukuussa tehtiin 73'000 yön yli kestänyttä Venäjämatkaa kun vuotta aiemmin niitä matkoja tehtiin Venäjälle 63'000.

Sen kun lepäilemään nyt Pietarin luksushotelleissa ja syömään hyvin, kun ravintoloissakaan hinnat eivät ole kovin kalliita. Näin siis lehtikirjoituksen mukaan. Omia kokemuksia luksushotelleista ei ole ollenkaan ja eikä paljon ravintoloistakaan, mutta kiva kuitenkin suositella näin lehtikirjoituksen mukana suomalaisia matkustamaan entiselle kotimaalleni, jolle olen itse sanonut hyvästi, niin kuin myös Leningradille (nyk.Pietari):

Nykyinen kotimaani ompi Suomi ja täällä viihdytään!:

Oikein mukavaa viikonvaihdetta!
:))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä en niistä huippuhotelleista välitä, mutta Venäjällä olen matkustellut työn merkeissä. Tavallinen kansa ja ihmiset yksilöinä ovat mukavaa sakkia, mutta mistä se poliittinen kerma oikein typeryytensä ammentaa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Maassa kuin maassa "poliittinen kerma" taitaa olla aina jotain muuta kuin kansa!
Kiitos kommentista!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Da da, mutta mistä se mahtaa johtua? Se mukava kansa heidät sinne äänestävät typertymään.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #3

Niin se taitaa olla, että sinne äänestetään "heidät typertymään", joten sitä niität mitä kylvät!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #3

On jo vanha sanonta että joukossa tyhmyys tiivistyy.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Etkö tiedä, että Suomessa kehoitus "matkusta Venäjälle" tarkoittaa kansan ilmaisuna samaa kuin "painu helvettiin!"?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoittaako, sitten se "matkusta helvettiin" että mene suoraan Venäjälle kulkematta rajanylityspaikan kautta?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ehkä "helvettiin" pääsee suoraan ilman rajanylityspaikkaa joten vertailu on huono, koska jos rajanylityspaikan ohi astut Venäjälle, niin siinä voi käydä huonosti, eli voi joutua todellakin "helvettiin"...joten en suosittelisi. :))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Ei huono, vaan lainaus Monopoli-pelistä, "mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta"!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #11

Valitettavasti meille Neuvostoliitossa ei ollut mahdollisuutta oppia pelaamaan Monopoli-peliä, joten en ymmärtänyt koko juttua.
Sinä ja Juha Kuikka olette Monopoli-pelin kanssa samalla aaltopituudella ja ymmärrätte toisianne hyvin.
Olisiko minunkin jo aika alkaa perehtyä Monopoli- peliin? Oppia ikä kaikki! :))

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #14

NL:ssa oli monopolin kopio - Hotellit -lautapeli, jossa pyöritettiin hotelleja ja yövyttiin niissä. Minulla on kotonani sellainen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #15

En ollut semmoiseen tutustunut,vaikka oppaana jouduin matkoilla yöpymään hotelleissa, mutta sellaisiin peleihin meillä, oppailla, ei ollut asiaakaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En ole kuullut tuollaista ilmaisua, mutta ei se minua hätkähdytä, olenhan tullut sieltä Suomeen! :))

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ei se nyt ihan niin ole vaan Suomesta on varsin pitkään tehty Venäjälle niin elämys, kulttuuri kuin arkkitehtuuri matkoja. Varsinkin maan edullisuus ja samankaltaisuus ovat epäilty olevan syynä Venäjälle matkaamiseen. Myöskin Yhdysvalloissa Suomea ja Venäjää pidetään samankaltaisna minkä johdosta Hollywood teollisuus kuvaa venäjällä tapahtuvia otoksia Suomessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Matkusta Venäjälle!"

- Kiitos vinkistä, mutta viime viikolla käväisin, enkä ihan heti uutta reissua tee.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Olitko pettynyt matkaasi? Et paljasta mikä syy on siihen, ettet "ihan heti uutta reissua tee." Eihän nyt ruuhkaa ole rajanylityspaikoissakaan. Jotkut näet tekevätkin matkoja kerran kuussa etteivät kyllästyisi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On sellainen sanonta että "kylmä kuin ryssän helvetissä". Yhtenä kesänä olin Muurmanskissa. Siellä tuli mieleen että jos se kylmä ryssän helvetti on olemassa, niin sen täytyy olla Muurmanskin lähellä:)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Minä taas olin opiskelu vuosina Murmanskissa talvella. Saattoi olla hieman kylmempää kuin sinulle kesällä.
Silti huomasin, että Murmanskissakin elämä sykkii niin kuin muualla maailmassa.Toiset ovat onnellisimpia toiset ei...Sukupolvet vaihtuvat toinen toisensa jälkeen...
Niinä vuosina kävin "Pohjolan juhlissa"(Праздник Севера). Osallistuin luistelukilpailuun...

[Pohjolan talviurheilujuhlat (epävirallinen nimi Pohjolan olympialaiset) järjestetään vuosittain kevättalvella (maalis-huhtikuu) Murmanskin alueella.
Tämä perinne oli alkanut Neuvostoliitossa 30.maaliskuuta 1934 ja jatkunut katkeamattomana tähän asti..]-wikipedia kertoo asiasta enemmän:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D...

Viime vuonna olivat 81-Pohjolan juhlat,jossa yli tuhat hiihtäjää osallistui hiihtomaratoniin.
Olkaa hyvä, jos kiinnostaa. Пожалуйста,если интересует:

https://www.youtube.com/watch?v=wh3wBFKCr5c
81й Традиционный праздник Севера 2015. Мурманск

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos linkistä! Vilkaisin ja upposin sinne...! Me tavalliset tallaajat emme edes aavista missä liikkuvat ne viisaista viisaimmat päät...
Nuo ovat mielenkiintoiset nuo kehitystyön pelit ja paljon muutakin tosi lähes järkyttävää tuohon kryoniikkaan/(крионика)liittyvää...!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie tykkään venäjän kielestä, vaikken ennää ossaakkaan yhtään ja tykkään venäläisistä ja siittä jostaki hetkestä ja kaikesta roskassaki kauhneuen näkemiskyvystä ja siis joku salaperänen sitkeä ilo ja keveys - ja taas puhhuu se, jokei tiä eikä ossaa, mutta mullon ollu ilo tehä venäläisseuhrueessa reissuja Petroskoin teattereihin jne ja ehkä seki hämäryytteen jääny mummoni elämä sielä, josta en tiä mithään, niin seki tekkee lämpimän olon venäläissiin.

Nytkiko kävimä Helsingissä kävimä venäläisissä kaupoissa kattomassa ikoneita ja maatuskoja. Muttemmie ole mikhän matkustaja, emmie lähe mihinkhään, jossei joku vunukka taho, kuten Tallinnassa kävin viime kevhäänä ja tykkäsin siittäki paljon.

No höh kiitos Viola, seku mie taas höpisin, voi hyvin ja kunnioitukseni sinun tietämisille ja paljoille kokemuksille ja hallaus!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos, Hilkka, kun piipahdit "taas höpisemään" tänne! Ilo on puolellani! :))

Näin keväällä, illan ratoksi linkitän youtubesta sinulle ja kaikille muillekin jotka piipahtivat blogissani ja vaikkapa vieläkin piipahtaisivat lukemaan ja kommentoimaan, poimitun venäjänkielisen laulun "Берёзовый сок/Koivun mahla". Sitä esittää valkovenäläinen lauluyhtye Pesnjary ja voi yhtyä karaoke laulamaan:

Olkaa hyvä! Пожалуйста!

https://www.youtube.com/watch?v=-sBQDoTCCm8
Берёзовый сок - ВИА Песняры

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Venäjän Tsaari Pietari suuri perusti alunperin Pietarin soiseen maastoon Nevansuulleel ja hääti sielläasuneetvInkeroiset muualle kaupungin rakennustyön alta. Vasta Neuvostoaikaan sille annettiin nimeksi Liningrad mutya palautettiin jälleen pietariksi. Keelemma hyvin kaunis ja hieno kaupunki yhä nykyään vaikka sanotaan että jos Pietari olisi jäänyt Suomenpuolelle se olisi tuhoutunut Turuntaudissa kun vahat rakennukset olisi korvattu harmailla elementtitaloilla. Onneksi kaupunki jäi aikakaoseliin Venäjän puolelle. Olisi mielenkiintoista käydä joskus Pietarissa reissulla mutta sitä enen kyllä tarvitsisin ensin passin ja turistiviisumin. Hyvää pääsiäistä kuitenkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pietarin rakentamisesta olen kirjoittanut blogin, jos kiinnostaa :

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110839-piet...

Kyllä Pietarin reissulla varmasti käyt joskus! Olet nuori ja Elämä on edessä! Miten muuten venäjänkielen suhteen? Olisi hyvä siellä puhua maan kieltä..!

Kiitos, Daniel, kommenteista ja oikein mukavia Pääsiäispäiviä sinulle!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Yläasteella ja kauppiksessa ei kieltä ollut mahdollisuutta ikäväkyllä opiskella mutta kauppiksessa kuitenkin painoitettiin sen tärkeyttä asiakaspalvelutilanteessa myös Suomessa. Olisihan tuo kieli tietty kiva oppia. Ja kiitoksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #25

Daniel,aluksi voit vaikkapa opiskella venäläiset aakkoset, kuuntelemalla ja toistamalla :

https://www.youtube.com/watch?v=HT9I2HmF0a4
Поём алфавит. Учим буквы русского алфавита
Lauletaan aakkoset ja opimme niitä tuntemaan.

https://www.youtube.com/watch?v=xQa6tWPCe_g
Поем русский алфавит - Lauletaan venäläiset aakkoset

Поём - lauletaan
Русский алфавит- venäläiset aakkoset

Hauskaa pääsiäistä venäjänkielen parissa...! :))

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #26

Tämän blogin suosituimmat