Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Koira nimeltä Kassu

 • <center>Pikku-Kassu</center>
  Pikku-Kassu
 • <center>Kassu ja palkinnot</center>
  Kassu ja palkinnot
 • Koira nimeltä Kassu
 • Koira nimeltä Kassu
 • Koira nimeltä Kassu
 • Koira nimeltä Kassu
 • Koira nimeltä Kassu

Muuttaessani Suomeen huomasin, että täällä, verrattuna Venäjään, on tosi paljon henkilöitä ja perheitä jotka pitävät koiraa lemmikkinä, jopa tuttava piirissäkin. Se on kiva kuunnella kun vaikkapa kaksi henkilöä kellä on lemmikkikoira / koirat tavatessaan keskusteluaiheet kääntyvät samaan tien heidän lemmikkeihin ja siihen välin on vaikeata pistää jotain muuta aihetta. Ihailen kaikella kunnioituksella heidän tarinoita omista lemmikeistä, niiden voinnista, tavoista... jne.

No ennen kuin pääsemme tämän blogin pääsankariin, Kassu koiraan, niin hieman historiaa.

Wikipedia tietää kertoa koiran alkuperästä:

  Koira eli kesykoira (Canis lupus familiaris,aiemmin Canis familiaris) on suden kesy, jalostettu muoto. Se kuuluu nisäkkäiden luokkaan ja koiraeläinten heimoon. Koira on petoeläin... Koira on ihmisen kesyttämistä eläimistä vanhin. Kesyyntymisen alkuaikoina koirasta on ollut hyötyä varoittavana vahtina sekä jätteensyöjänä... Koirien kesyyntyminen on ilmeisesti tapahtunut samoihin aikoihin, kun ihmiset alkoivat viljellä maata ja asutuksista tuli pysyviä... Metsästyksellä ja keräilyllä eläneet heimot ovat todennäköisesti tarvinneet koiria suojakseen, seurakseen ja riistan jahtaamiseen...

Professori Michael Barton Arizonan yliopistosta sanoo, että koirat antoivat ihmisille mahdollisuuden kehittyä saalistajana. "Ne antoivat meille etulyöntiaseman", hän sanoo Arizona Republicin haastattelussa. Muinaiset koirat eivät kuitenkaan ole nykylemmikkien esivanhempia. Tutkijoiden mukaan koirat eivät olisi selvinneet jääkaudesta. Nykykoiran juuret johtavat Lähi-itään ja itäiseen Aasiaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan ihminen on kesyttänyt koiran yli 30'000 vuotta sitten.

Näin siis kertovat tutkijat.

Koira lemmikkinä

Ajan mittaan koira on muuttunut ihmiskunnassa pelkästään "vahti koirasta sekä jätteensyöjästä" parhaaksi ihmisen ystäväksi, josta pidetään erittäin hyvää huolta. Siis ainakin Suomessa. Monet ihmiset pitävät koiria lemmikkeinä. Koira on Euroopan toiseksi yleisin kotieläin kesykissan jälkeen. Suomessa koiria on enemmän kuin kissoja. 600'000, joista puhdasrotuisia on 450'000.

Koirien rodullista puhtautta suojelee järjestäytynyt kenneltoiminta. Sen katsotaan alkaneen Suomessa 11. toukokuuta 1889, jolloin Helsingissä kokoontuneet noin kaksikymmentä henkilöä perustivat ruotsin- ja suomenkielisen Finska Kennelklubben – Suomen Kennelklubin. Vuonna 1934 joukko aktiivisia koiraharrastajia perusti Hämeenlinnassa Kennelklubin rinnalle suomenkielisen Suomen Kennelliiton. Liitot yhdistyivät 1962 ja vuonna 2014 juhlittiin 125-vuotista historiaa.

Koiranäyttelyt

Koiranäyttelyille on jo pitkä historia Suomessa. Kennelliiton sivulla kerrotaan, että ensimmäinen koiranäyttely pidettiin Helsingin Kaartinmaneesissa vuonna 1891.

Koiranäyttely on näyttely, jonka tarkoitus on palvella puhdasrotuisten koirien jalostusta sekä kasvatustyötä. Tämän vuoksi Suomessa virallisiin kennelliiton hyväksymiin koiranäyttelyihin voi osallistua vain puhdasrotuiset rekisteröidyt ja tunnistusmerkityt koirat.

Yksi niistä on blogin sankari Koira nimeltään Kassu, joka on vasta alle vuoden ikäinen, mutta menestynyt jo 2015 koiranäyttelyssä. Sen omistaja on rouva Aira Hagman.

Koira nimeltä Kassu

Olen tässä kiertänyt kahtena päivänä Helsingin kansainvälistä Koiranäyttelyä 2015! – Tosin vain netissä.

Aikamoista komeaa showta se on ja kuinka söpöjä nuo kaikki otukset ja mikä vauhti ja jännitys päällä. Eniten taisivat jännittää omistajat. Vaikeata on löytää komein ja paras. Itse ainakin ihastuin tuohon rouva Aira Hagmanin "Mamman rakkaan" Kassu-koiraan, joten sen takia on tämä blogikin.

Lyyti täti, kilit ja koira:

En omista koiraa enkä ole ns. "koiraihminen", mutta joskus meilläkin on ollut vahtikoiria maalaismaisemissa ja yksi sekarotuinen sattuikin olemaan ihan luonnostaan "paimenkoira". Se seurasi tätini kanssa pientä noin kahdeksan kappaleen kililaumaa metsikössä eikä antanut niitten karata. Turvallisesti se ohjasi tätini kanssa tuon kililauman talon veräjän kautta takaisiin pihalle ja suojaan läävään. Oli kiva katsella kuinka viisaasti se koira toimi. Ehkä geeniperimää oli jostain päin peräisin...

Koirat osaa tanssiakin

танец белых собак - kaksi pientä valkoista koiraa

Lopuksi vähän erilaista koiratanssia

Näin koiratanssien mukana oikein hyvää viikon jatkoa kaikille
:))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä koira koiran tuntee, mutta Viola ei ole oikein "sisällä" koirien maailmassa. Ihana kirjoitus siitä huolimatta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Sinä,Ari,koiraihmisenä heti huomasit sen, että olen ulkopuolinen koirien maailmasta. Ihanaa kuitenkin, että huomasit kirjoituksen ja tulit kommentoimaan.
Kiitos suosittelusta! Hau,hau! Ja tasapuoliseti miau,miau Maire-kissalle. :-))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos. Sanon terveisesi heti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Julmettu hurtta, sanon minä. Enkä ota kantaa koiran luonteeseen, vaan pelkästään kokoon - keskimmäinen kuva sen todistaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Koiran omistaja kuvailee lemmikkiään erittäin ystävälliseksi ja rauhalliseksi eikä se jännitä yleisöä ja mielellään asettuu jopa kuvattavaksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kaikella kunnioituksella, mutta kuitenkin Koira on petoeläin.
Top 10 vaarallisinta ja aggressiivisinta koira-rotua vuonna 2015

https://www.youtube.com/watch?v=u2gqVoQrr6o
ТОП 10 Самые Опасные и Агрессивные Собаки 2015

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kun blogissa mainitsin kilejä, niin jaetaan kunnia heillekin.
Ainakin Venäjällä pidetään kilienkauneuskilpailuja.

Kaksi kiliä (vuohta) tanssivat kilienkauneuskilpailussa Volgogradissa!
https://www.youtube.com/watch?v=GAGlA6SRMtw
Танец двух козлов на конкурсе красоты в Волгограде!

Voittaja kruunattu:
http://trinixy.ru/pics4/20100708/goat_beauty_conte...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koira nimeltä Kassu,
oli varsinkin hassu,
valtava on etutassu,
ja lempeä iso nassu,
ollut ei paha rassu,
tuo lempeäkin Kassu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tosi ihana runo tuo
ei jokaiselle luoja suo
Taitoa ei riitä hassu
Mutta komea koira Kassu
Ja todella lempeä sen nassu!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suomessa on aina ollut metsästyskoiria ja vahtikoiria. Ne ovat aina olleet samalla lasten seuralaisia. Meillä ei ole yleensä kulkukoiria.
Muutama vuosi sitten Petroskoissa huomasin että sillä suunnalla oli paljon kulkukoiria. Joku jopa väitti että ne ovat kaupungin puhtaanapitolaitoksen "työntekijöitä", putsaavat syötävät jätteet kaduilta. Myös Salmissa näin kulkukoiralaumoja, kävivät kaatopaikalla syömässä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ei tarvitse pitkän matkan taakse mennä, että näkee kulkukoiria. Esim., Svetogorskissa (ent.Enso), tuossa rajan toisella puolella, on kulkukoiria, joista Imatralaiset koira-ystävät yrittävät pitää huolta.Eräs tuttava pariskunta käy ainakin pari kertaa viikossa ja löytää ne huolehdittavat pennut ja vie niille ruokaa.He tekevät sitä vapaaehtoistyötä yhdessä paikallisten eläinsuojelu aktivistien kanssa. Olen itsekin ollut mukana monesti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minkä suomenajokoiran nimi on maailmankuulu?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

???
Kompakysymys ja en osaa vastata, koska, niin kuin sanoit kommentissasi, en ole "sisällä" koirien maailmassa.

Kuitenkin mielestäni sen "maailmankuulu nimi" on Suomenajokoira.
Koira on jalostettu ja kasvatettu Suomessa ja asialla on ollut kukapas muu kuin kultaseppä Tammelinn...hän risteytti englannin,saksan, sveitsin ja skandinavian metsästyskoira rodut.

Komea koira siitä tuli. Kolmevärinen!:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No ei tarvitse tietää koirien sielun elämää, mutta koiran nimi on Ponsse, eli maailmankuulut harvesterit ovat saaneet nimensä suomenajokoira Ponssen mukaisesti. Einari Vidgrenin koiran kunniaksi Einari antoi metsäkoneelle sen nimen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #14

Kiitos tiedosta!
Erittäin mielenkiintoinen Ponsse-koiran tarina ja mahtavat Ponsse-metsäkoneet:

https://www.youtube.com/watch?v=ZEyF8P5KgdA
10 000. PONSSE-metsäkone

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pavel Astahov, FSB:n lapsiasiamies järjesti taannoin suuren shown kun turkulainen venäläisäiti oli unohtanut lapsosensa talvella ulos ravintolan ulkopuolelle. Suomen lastensuojelu oli ottanut lapsen suojaan. Se oli paha virhe.
Tämä sama mies on kirjoittanut mielenkiintoisen jännityskirjan nimeltä VALTAAJAT. Siinä kerrotaan miten roistot ryöstävät yrityksiä VEnäjällä. Metsäkoneyhtiö Ponse on Karjalan tasavallassa korvaamaton. Jos se kaapattaisiin, ainakin Karjalan metsänhakkuut pian pysähtyisivät. Lisäksi sillä täytyy olla suojelija hyvin korkealla tasolla.
Karjalan tasavallassa voisi olla tuhansia suomalaisia yrityksiä, mutta kaappaamisen takia siellä on vain muutamia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ei kannata "jossitella" Metsäkoneyhtiö Ponsse, jolla on noin hyvä nimi, kyllä pysyy pystyssä tästäkin eteenpäin!
Pavel Astahov kuuluu toisenlaiseen aihepiiriin.
Kiitos kommentista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kerran meillä oli näyttelyissäkin pärjännyt koira Nisse Longbody´s Nippon, bassethound. Saimme sen pitovaikeuksien vuoksi ja pitovaikeuksien vuoksi siitä luovuttiin. Koira oli punaruskeavalkoisen ayshire-lehmän värinen ja sen edellinen emäntä oli käynyt näyttelyissä samanvärisissä mekoissa. Nissellä oli pitkät korvat, jotka laahasivat maata ja etutassut usein astuivat luppakorville. Korvan reunat olivat aina veriset. Nisse kuului noihin tappajakoiriksi nimettyihin, mutta ei se koskaan tappanut ketään, pureskeli perheenjäseniä, paitsi isäntää. Pureskelu alkoi kyllästyttää ja niinpä siitä luovuimme. MInullakin on vasemmassa nimettömässä M-kirjaimen muotoinen jälki Nissen jäljiltä. Sopiihan se sillä samalla kirjaimella alkaa mieheni nimi. Nisse ei koskaan oppinut suomea, joten meillä puhuttiin Nissen aikana ruotsia. Ihan hyvä se lapsillekin. Ainut koira, jonka lähtöä minä en ole surrut, isäntä senkin enmmän. 40-kiloa matalaa jalkaa ja limaiset suupielet, jotka ravisteli välillä sisällä puhtaiksi. Voi sitä siivoa ja koiran pesemistä, kun oli kurakeli.

Tämä tuli tähän hiukan yllättäen. En ollut ajatellut tällaista nousevan mieleen, kun blogisi kommentteineen luin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Koira Nisse Longbody´s Nippon bassethound:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Basset_Houn...

Tuommoinen komeus oli sitten teilläkin ja ruotsinkielinen.
Aikamoiset korvat! ja niin kuin nilkkasukat jalassa, tietenkin kurakelillä tuo mukana likaa.
Koira lemmikkinä ja muutenkin vaati hoitoa niin kuin pieni lapsi.
Olen nähnyt tuttavapiirissä, joten itse en uskaltaisi ottaa.
Niin koirat kuin kissatkin varmasti ymmärtävät ensisijaisesti sitä omistajan kieltä...Kiitos kommentista!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Juuri tuollainen. Olipa hyvä kuva linkin takana.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, koiranäyttelystä kiinnostuneet!
Blogini osui ajankohtaan. Pääsiäisenä Imatralla AviaSport Areenalla pidetään koiranäyttely.Lappeenrannan perinteinen kansainvälinen koiranäyttely viettää juhlavuottaan.Pääsiäisenä vuorossa on 70-vuotisjuhlanäyttely.

Asiasta kertoo Ari Toivonen Vartissa 24.02.16 otsikolla "Pääsiäinen lähestyy - koiranäyttely samoin."

http://lappeenrantadogshow.com/

Varmasti blogin sankari, Kassu-koira on esiintymässä myös!

Pidetäänpä peukkua! :))

Tämän blogin suosituimmat