Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Näkevätkö koirat kummituksia?

 • <center>Overtoun silta</center>
  Overtoun silta
 • <center>Varoitus koiran taluttajille</center>
  Varoitus koiran taluttajille
 • <center>Overtoun kartanon kummitus</center>
  Overtoun kartanon kummitus
 • <center>Overtoun kartanon kummitus</center>
  Overtoun kartanon kummitus
 • <center>Overtoun silta</center>
  Overtoun silta

Overtoun

Netissä liikkuu materialia Overtounin sillasta, joka oli rakennettu vuonna 1895 Englannissa lähellä Milton kylää.

Yli puoli vuosisataa silta palveli asianmukaisesti käyttäjiä, mutta 1900-luvin puolivälissä alkoi tapahtua outoja mystisiä kohtauksia koira-lemmikkien kohdalla, jotka yhtäkkiä hyppäsivät viidentoista metrien korkeudesta alas kivien päälle, joten melkein kaikki kuolivat heti.

Kummallista on se, että ne, jotka selvisivät hengissä ryntäsivät taas hyppäämään samasta paikasta. Kaikki koirat ovat hypänneet aina aivan samasta paikasta ja joittenkin tietojen mukaan sinne kuiluun on hypännyt jo noin 600 koiraa...

Kummitus?

Eri legendojen mukaan joku on hypännyt sillalta ja hänen haamunsa on jäänyt kummittelemaan... Näkevätkö koirat sellaisia kummituksia jotka eivät näy ihmiselle? Vai mistä lienee kysymys.

Eläintieteilijät ja muut ammattilaiset ovat tutkineet asiaa mutta ei ole löytynyt siihen syytä, mikä tuntematon voima vetää nelijalkaiset lemmikit tekemään kuoleman hypyn? Se on mysteeri, joka ei ole ratkaistu, mutta tosiasia on, että niin tapahtuu säännöllisesti Overtounin sillalla.

Siltaan on laitettu varoitustaulu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos Ari, suosittelusta!

Hyvää myöhäisiltaa!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos kummitus on haisevaa tyyppiä, silloin koira huomaa, mutta ihminen ei välttämättä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

"haisevaa tyyppiä" etsivät tutkijatkin. Tässä olisi englanninkielinen video.

https://www.youtube.com/watch?v=2h47R69zP_Q

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Huh! Vähän karmivaa. Mitä jos oma koira alkaisi käyttäytyä omituisesti. Täytyisikö alkaa uskoa kummituksiin?
Onneksi ei ole koiraa!
Hyvää Loppiaista Viola.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lieneekö kuudes aisti kysymyksessä? Koira havaitsee ympäristön herkemmin kuin ihminen mutta kun tuo havainto sattuu aina samaan paikkaan? Koiria käytetään monissa tehtävissä niiden erinomaisen hajuaistin takia, mutta tuossa tapauksessa sekään ei tulee esiin. Tosi kummallista ja kovin surullista koirien kohdalla. Ei minullakaan ole koiraa.
Hyvää Loppiaista myös, Elle Marketta!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joku koira on vain kusassut siihen sillankupeeseen viestin, että hyppää alas odotamme siellä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Luuletko, että yhden koiran "kusaisuviesti" kestäisi kymmeniä vuosia? Ja eikös riittäisi, että toinen kusee sitten siihen sillankupeeseen hyppäämättä sillan kaiteen yli?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt et ymmärrä koirien tavalla. Jos viestissä lukee alhaalla on paljon minkkejä hyppää nopeasti minun perässä, niin miksi yksikään koira yrittäisi kuseksia siihen mitään muuta?

Jos 600 koiraa on vahvistanut aina tuon ensimmäisen viestin niin se selittää miksi se aina vain on voimassa.

Koirat kulkevat niin sanotusti hajujälkeä pitkin, eli kun joku koira on kerran siitä hypännyt pitää myös sen olla muille mahdollista, eivätkä ne raukat ymmärrä että se ensimmäinen on kuollut, eikä sen vuoksi voi korjailla viestiään.

Toisin sanoen yksikään koira ei ole selvinnyt hypystä ja tullut korjaamaan viestiä varoittavaksi.

Sillan kaiteen ylitse on muodostunut "polku" ja koirat menevät polkua pitkin suoraan kuolemaan, eikä siinä ole lainkaan mistään henkimaailman asioista kysymys.

Nyt tulisi toimia niin, että jollekin koiralle opastettaisiin uusi reitti ja silloin se voisi kusasta siihen, että minulla on nopeampi polku minkkien luo käytetään sitä jatkossa, terveisin Moppe.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #8

En todellakaan "ymmärrä koirien tavalla".
Mutta tuntuu siltä, että eivät nuo viisaammat tutkijatkaan, joista on tietoa netissä, ymmärrä sen enempää. Jos ymmärtäisivät niin kuin sinä, arvoisa Moppe, niin olisivat jo ajat sitten opastaneet jonkun koiran uudelle reitille josta pääsisi vaivatta minkkien luo! Jos kyse on minkistä?

Mutta kuitenkin kummallisesta tuntuu, että jos koira jää henkiin (netissä ainakin sellaista tietoa), niin rientää samaan tien takaisiin vaaralliselle polulle hyppäämään vielä uudelleen. Olkoon niin tai näin, kuitenkin jotain mystistä tässä tuntuu olevan!
Mopelle kiitos kommentista! :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

- että eivät nuo viisaammat tutkijatkaan

Sinun mielestä on tutkija yhtä kuin viisas, eli jos on kokenut tutkija on viisaampi kuin muut. Tavallinen kansa ei siis voi olla viisasta.

Tulee mieleen vitsi hullujenhuoneelta. Hullu nojasi hullujenhuoneen ulkoilualueen aitaan. Aidan vierellä kulki tie, ja tiellä auto. Autosta irtosi yllättäen pyörä. Kuljettaja pähkäili miten saisi pyörän takain paikoilleen, kun mutterit olivat hävinneet heinikkoon.

Hullu neuvoi: "Ota kolmesta vanteesta yksi mutteri kustakin ja saat pyörän kolmella mutterillla kiinni ja pääset korjaamolle"!

Mies kiitti ja sanoi: "Mutta etkös sinä ole hullu?

Hullu vastasi: "Voinhan minä olla hullu, mutta tyhmä minä en ole"!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #12

Kyllä tavallinen kansa voi olla viisas! Kyllä kansa tietää! ja jopa onkin mielestäni joskus paljon viisaampi kuin joku, kelle on valtaa päättää...Ja jos vakavasti, niin hullujenhuoneeseenkin voi joutua paljon viisaampi sitä henkilöä, joka päätti toisen puolesta asiasta. Joten ihan oikeasti voi olla leimattu hulluksi, mutta ei ole tyhmä...

Mutta jos löytyisi sellainen viisas, joka saisi selvää tuon sillan mysteerin ja pitääkö se paikkaansa tänäkin päivänä?

Tuntuu kuitenkin että se ei ole mikään vitsi. Vai onko mielestäsi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Markkinatemppu se minusta on. Samaa sarjaa kuin Loch Nessin hirviö!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #15

Saattaa olla markkinatemppukin.

Kaikessa komeudessa Loch Nessin hirviö:

http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/2015/img108555-pr...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Sillasta omi joskus joku ohjelma telkussa missä selitettii että laaksossa kaikuvat äänet saavat koirat hyppäämään sillalta samastapaikkaa. Ääni kaiketi soi samalla taajuudella kuin koirapilli. Asialle ei oikeastaav voi tehdämitään muuta kuin ollaviemättä koiria sille silalle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Siinä on joku "ei sillan alla" "houkutteleva viesti", koska koira ei varmaankaan näe ennen hyppäämistä sitä syvää kuilua! Jos ajatella nyt, että asetamme koiran syvän kuopan reunalle, niin hyppäisikö sinne kuolemaan? Jos ei kukaan siellä houkuttelisi? Koiralla on varmasti oma puolustusrefleksi.

Helpoin tapa on "olla viemättä koiria sille sillalle", niin kuin kirjoitat, mutta ihminen on utelias ja etsii syytä koiran tällaiselle käyttäytymiselle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Infraäänillä on selitetty ihmistenkin kummituskokemuksia mm. Lontoon metrossa.

Star Median Smersh-tv-sarjassa yhdessä tarinassa saksalaisilla on Vilnan lähistöllä infraäänigeneraattori, jolla koitetaan tehdä Puna-armeijan johto hulluksi, löytyy Star Median youtubesta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #13

Itse infraääni on arvoitus ja on vaarallinen ihmiselle.
Infraääniä tuottavat mm. tuulet, myrskyt ja maanjäristykset tai sitten itse ihminen voi tekniikan avulla tahallaan tai erehdyksessä tuottaa infraääniä, jotka vaikuttavat negatiivisesti ihmisen elimistöön.

Biologian tutkijat kokeilivat itse infraäänen vaikutusta ihmiseen ja totesivat, että se aiheutti kovan pelkotilaan ja toi oireita, jotka muistuttavat merisairautta...

Lähde:
http://www.nvtc.ee/e-oppe/Sidorova/helilaine/infra...

Kiitos linkistä Star Median Smersh-tv-sarjaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #16

Myös happi on ihmiskeholle myrkyllistä, mutta miten me sitten olemme pystyneet tulemaan toimeen tai saati tänne kehittyä elämää ennen kuin infra- ja ultraäänistä on tiedetty? Vaika ne haitallisia ovat niin eivät ne sentään ole luonnottomia kun niitä luonnossa esiintyy luonnostaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #19

Niin esiintyvät luonnossa. Ihmiskeho on myös luonnollisesti sopeutunut.Eikä tiedemiehet olleet ohjaamassa ihmiskuntaa miten hengittää.
100 prosenttinen happi olisi tappavaa, mutta ilmassa, jota me hengitämme, happea on 21 prosenttia ja muut ovat typpeä ja hiilidioksidia.

http://power-ppt.ucoz.com/prezentacii/detsyskii/ka...

Tämä on mielenkiintoinen kysymys.Eli me hengitämme jossain määrin myrkkyä sisään. Mitä vähemmän happea on ilmassa sitä terveellisempi se on ihmiselle. Tiedämme nyt kaikki, että vuoristossa asuvat ihmiset ovat pitkäikäisiä. Vuoristoilmassa happea on 10 prosenttia.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #20

Mysteeri kai sekin miksi ihminen tukehtuu hapettomassatilassa. Kai se on seuraus siitäettä kehokäyttää happea polttoaineena jolloin syntyy hiilidioksidi. Myös vedenkin tiedetään olevan myrkkyä ihmiselle mutta hengissapysymisen kannalta on hyvä juoda 2-3 litraa päivässä, vaikka onkin ihmisiä jotka pärjäävät väittedensä mukaan tuollamäärällä vuoden. Mutta niinhän se on etyä kun kaikkea tutkii niin löytää siitä jotain myrkyllistä tai haitallista kuten nyt vaikka auri gonvalo joka kiihdyttää ikääntymistä ja lisää huomattavasti syöpäriskiä, auringon valon puutteesta taas seuraisi anemia sekä kaliumin ja d-vitamiinin puute.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Voipi olla että jokin sillankohta kuten holvikaari resonoi noista kaijuista joilloin koirat pyrkivät äänilähteen luo mutta huomaavat myöhään hypänneensä yli kaiteen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #18

Jos kysymys onkin päinvastainen, että toisen puoleisesta kaiteen suunnasta tulee joku pelottava ääni ja koira juoksee sitä karkuun hyppäämällä sillan kaiteen yli pois? eli ei "äänilähteen luo" vaan sitä karkuun. Kukapa tietäisi?

Tämän blogin suosituimmat