Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Orvokki, kesäkukka

 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka
 • Orvokki, kesäkukka

Ke­to-or­vok­ki, Vi­o­la t­ri­co­lor.

Ke­to-or­vok­ki on ol­lut In­ke­rin kan­sal­lis­kuk­ka vuo­des­ta 1996, jol­loin In­ke­rin kult­tuu­ri­seu­ra jär­jes­ti kil­pai­lun In­ke­ri­ä sym­bo­loi­vas­ta ku­kas­ta. Sen voit­ti tä­mä pie­ni­ko­koi­nen kol­me­vä­ri­nen vaa­ti­ma­ton kuk­ka. Ku­kan vä­rit ker­to­vat in­ke­rin­suo­ma­lais­ten mo­ni­puo­li­ses­ta e­lä­mäs­tä, ja tie­tys­ti ne o­vat myös li­pun vä­rit. Ku­kan sit­keys ja vaa­ti­mat­to­muus ku­vas­taa­ o­mal­la ta­val­laa­n in­ke­ri­läi­syyt­tä.

Or­vok­ki a­vaa ke­sä­kuk­kien kau­den.

Tois­sa päi­vä­nä ha­vait­sim­me Vuok­sen rin­teil­lä ke­to-or­vo­kit jot­ka i­loi­ses­ti vies­tit­ti­vät meil­le au­rin­gon pais­tees­ta ja o­le­mas­sa­o­los­taan, vaik­ka ke­sä­kää­n ei o­le vie­lä tul­lut näil­le kul­mil­le. Ke­to or­vok­ki on pie­ni ko­li­kon ko­koi­nen kuk­ka, mut­ta tu­han­sis­ta or­vo­kin la­jik­keis­ta löy­tyy pal­jon i­som­pi­a­kin jo­pa hal­kai­si­jal­taan kah­vi­ku­pin mit­tai­seen.

Or­vok­ki on e­rit­täin kau­nis kuk­ka sii­nä on u­seim­mi­ten kol­me vä­ri­ä, yh­tä tai kah­ta kir­kas­ta mus­tan ja val­koi­sen ka­ve­rei­na ja sen pa­le­tis­ta löy­ty­vät kaik­ki pää­vä­rit mi­kä on ai­ka har­vi­nais­ta kuk­kien maa­il­mas­sa.

Or­vok­ki kuk­kaan liit­tyy le­gen­do­ja

Van­ha le­gen­da ker­too­ An­ju­ta kau­not­ta­res­ta, jo­ka vil­pit­tö­mäs­ti ra­kas­ti kyl­mä­ve­ris­tä viet­te­li­jää. Poi­ka pet­ti ty­tön luot­ta­muk­sen ja tyt­tö kuo­li su­ruun ja me­lan­ko­li­aan. An­ju­tan hau­dal­le al­koi kas­vaa kol­me­vä­ri­si­ä or­vok­ke­ja. Jo­kai­nen heis­tä e­dus­ti kol­me­a tun­net­ta, joi­ta An­ju­ta ko­ki: e­pä­toi­voi­nen rak­kaus, yl­lät­tä­vä e­päoi­keu­den­mu­kai­nen louk­kaus ja su­ru yk­si­puo­li­ses­ta rak­kau­des­ta. Hie­man su­rul­li­ses­ta rak­kau­des­ta lau­laa myös Na­tal­ja Mu­rav­jo­va. Ro­mans­si "­Vie­hät­tä­vät sil­mät" Or­vo­kit, kaik­kein kau­neim­mat ku­kat:

An­tii­kin kreik­ka­lais­ten mu­kaa­n or­vo­kin vä­ri­ä sym­bo­loi­vat kol­mi­od­raa­maa. Le­gen­dan mu­kaan y­li­ju­ma­la – tai­vaan, tuu­len, pil­vien, sa­teen ja uk­ko­sen ju­ma­la Zeus i­has­tui Ar­gos ku­nin­kaa­n tyt­tä­reen Io'oon ja lä­hes­tyi hän­tä pil­ve­nä. Zeuk­sen puo­li­so He­ra huo­ma­si sen. Peit­tääk­seen jäl­ken­sä Zeus muut­ti I­on val­ke­ak­si leh­mäk­si, mut­ta näin hel­pos­ti He­ra ei ol­lut hui­pu­tet­ta­vis­sa. Hän pyy­si mie­hel­tään leh­mää lah­jak­si ja a­set­ti sit­ten Ar­gok­sen, sa­ta­sil­mäi­sen jät­ti­läi­sen, var­ti­oi­maan leh­mää. Zeus ei kui­ten­kaan luo­vut­ta­nut vaan lä­het­ti Her­meen tap­pa­maan jä­tin ... jos­ta kos­tok­si He­ra lä­het­ti kii­li­äi­sen pii­naa­maa­n I­o-leh­mää. lop­pu­jen­lo­puk­si kui­ten­kin Zeus pa­laut­ti I­o'n ta­kai­sin ih­mis­hah­moon­sa, ja i­lah­dut­taak­seen hän­tä kas­vat­ti I­o'l­le kau­nii­ta ke­to-or­vok­ke­ja.

Roo­man my­to­lo­gi­as­sa nä­mä ku­kat liit­ty­vät ju­ma­la­tar Ve­nuk­seen. Roo­ma­lai­set us­koi­vat, et­tä ju­ma­lat muut­ti­vat mie­het or­vo­keik­si, et­tä he voi­si­vat kat­sel­la sa­laa rak­kau­den ju­ma­la­tar­ta kyl­pe­mäs­sä. – Jos us­ko­a my­to­lo­gi­aan, nii­n ai­ka­moi­nen mää­rä sil­mi­ä ja kai­ken vä­ri­si­ä­kin tir­kis­te­li­vät Ve­nus-ju­ma­la­kau­no­tar­ta ui­mas­sa! :)

Or­vo­kit sym­bo­li­soi rak­kaut­ta ja us­kol­li­suut­ta

Mo­nien kan­so­jen us­ko­muk­set ja ta­vat liit­ty­vät myös or­vok­kei­hin. E­si­mer­kik­si jos ra­kas­tet­tu läh­tee pit­käl­le mat­kal­le, niin puo­la­lai­nen tyt­tö an­taa hä­nel­le or­vok­ke­ja, et­tä hän säi­lyt­täi­si us­kol­li­suu­ten­sa ja rak­kau­ten­sa tyt­töä koh­taan.

Puo­las­sa näin, mut­ta Uk­rai­nas­sa pi­de­tään­kin eh­kä e­nem­män u­nik­ko­ku­kas­ta. You­tu­bes­sa ai­na­kin uk­rai­na­lai­nen tyt­tö pi­tää­ u­nik­ko­kuk­ka kimp­pu­a ja lau­lus­sa toi­vo­taan muis­ta­maan ta­paa­mi­si­a ja toi­vo­taan pi­kais­ta pa­laa­mis­ta ta­kai­siin. Maas­sa maan ta­van mu­kaan.

Näit­ten kau­niit­ten kuk­kien, lau­lu­jen ja le­gen­do­jen mu­kaa­na oi­kein hy­vää­ al­ka­nut­ta viik­ko­a! Toi­vot­ta­vas­ti sää läm­pe­nee! :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viola Heistonen tricolor Suomi, Inkeri ja Venäjä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos Ari.

Tästä muotoutuisi SIV!
Suvaitsevaisuus,Inhimillisyys ja Vapaus-yhteistyösopimus!

Oikein mukavaa päivänjatkoa!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minunkin suosikkikukkani on orvokki. Niitä on kuistini laatikossa tällä hetkelläkin. Toivoin aina hääkimppuuni tummansinistä violaa ja kieloja. Niitä vain ei siihen vuoden aikaan ollut, kun avioiduin, Nyt niitä kumpiakin kohta löytyy kukassa. Kielon tuoksua rakastan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Irja.
Kielon tuoksuinen tervehdys sinulle japanin kielellä.En muuta ymmärtänyt kuin "Ландыши"-Kielot.Sen laulaja lausuu selkeästi venäjänkielellä.Alkuperäinen laulu on venäjänkielinen. Google käänsi kielot japaniksi 谷のユリ.

https://www.youtube.com/watch?v=7B8UZLsmYYo

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ihanan runsas ja kukkanen ploki, kiitos Ihana Viola Orvokkimme meän sieltä Inkerinmaalta ja syänmerkki!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Hilkka! Kiitos itsellesi.Kiva kun sain tavata sinutkin täällä Suomessa, vaikkakin virtuaalimaailmassa.Aina ilahdutat päiväni.

Me emme koskaan näe miten kukat avautuvat.Luonto pitää sen salassa.Joku on ahkeroinut ja ilahduttaa meitä:

https://www.youtube.com/watch?v=Qz8wzzjSDZk

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Peter Paul Rubensin taulu "Mercury ja Argus" 1635-1638, liittyy blogissa mainittuun antiikin kreikkalaisten mytologian mukaan kolmiodraamaan.

Jostain syystä se ei auennut tekstissä,joten liitän linkin tähän kommenttiin:

http://www.symbolarium.ru/images/d/d8/00-03-018-00...

Lähde: http://www.symbolarium.ru/index.php/%D0%98%D0%BE

Tämän blogin suosituimmat