Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Imatrankoski se kuohuu ja pauhaa...

  • «Водопад Иматра» в 1819 году – русского пейзажа Ф. М. Матвеев (1753—1826)
    «Водопад Иматра» в 1819 году – русского пейзажа Ф. М. Матвеев (1753—1826)

Imatrankoski se kuohuu ja pauhaa...

Eilen starttasi Imatrankosken koskinäytöskausi Imatralla. Se on tänä vuonna pidennetty kahdella viikolla ja jatkuu elokuulle 26. päivään asti. Edellisinä vuosina näytökset oli lopetettu jo elokuun puolivälissä-

Imatran matkailupalveluiden palvelusihteeri Pentti Miikin mukaan on otettu huomioon, että "- Elokuu on nimittäin esimerkiksi venäläisten päälomakuukausi... Imatrankoski ja koskinäytökset ovat merkittäviä tekijöitä Imatralla. - Olisi vaikea keksiä korvaavaa vetovoimatekijää Imatralle. Samalla näytökset vetävät kaupunkiin euroja esim, ravintoloiden, kauppojen ja majoitusten kautta".

Hieman historiaa:

Imatrankoski, Euroopan suurin koski oli suosittu nähtävyys Euroopassa jo tsaarin aikaan 1800-luvulla, Se oli padottu vuonna 1929. Päivittäiset koskinäytökset ovat pyörineet 1990-luvun puolivälistä asti. Näytös kestää 20 minuuttia. Kuohut ovat vetäneet edellisinä vuosina noin 550-600 katselija per ilta. Koskinäytös avataan joka ilta klo 18:00.

Lähteet:
- http://www.imatraexpress.fi
- Uutisvuoksi 22.6.2012 "Kosken kuohut saavat pidennetyn näytöskauden", Pia Vainikka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ainakin on vettä millä koskea kuohuttaa! Nostin saunarannan laituria jo kertaalleen, mutta Saimaan pinta jatkaa kohoamistaan. Muutama sentti lisää, niin joudun keksimään uusia konsteja laiturin pitämiseksi käyttökelpoisena.

Veden lämpötila on vain 16 astetta, joten järvessä työskentely ei ole kovin miellyttävää. Toisaalta veteen menemättä ei laituriremontti onnistu. Rantamökki Saimaalla on sinänsä hieno juttu, mutta vedenkorkeuden hurjat vaihtelut tekevät harrastuksesta välillä vaikean.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Varmaan monet muutkin kärsivät siitä vedenkorkeuden vaihtelusta ja sopeutuminen tuntuukin olevan hankala jos täytyy jatkuvasti seurata ja remontoida laituria. Mukavaa kesänjatkoa kuitenkin Saimaalla.
Kiitos kommenttista.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Harmi ettei näihin kommentteihin voi lisätä kuvia samallatavoin kuin aloitukseen, sillä Imatrankoskesta saisi varmasti kivasti kaikenlaisia kuvitettuja kertomuksia. Useampia aloituksia ei kai aiheesta viitsisi tehdä. Täytynee tehdä "Satunnaisia kesäkuvia" aloitus ja liittää siihen jokin kuva. Mutta jokatapauksessa olen muutamia kertoja käynyt kosken kuohuja seuraamassa ja tuuminut sellaista mahdollisuutta, että jos vaikka etsisi paikan missä Nikolai Silverbergon on valjastamatonta Imatraa käynyt maalailemassa. Itselläni on yksi taulu valjastamattomasta Imatrasta ja ne samat kalliot olisi kyllä kiva löytää.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Imatrankoskesta löytyy varmaankin paljon kuvia ja videoita.
Näin alkuun pari linkkiä katseltavaksi.

http://www.askart.com/AskART/photos/BUH20090923_39...

http://www.taidesalmela.fi/taide/112.jpg

Olisi kiva saada mitä vanhempia kuvia tai tauluja Imatrankoskesta. Itseäni kiinnostaa kovasti kaikki "vanhanaikainen". Venäjältäkin löytyy tauluaja esim.vuodelta 1819 täytyy etsiä netin kautta.

Harri Räsänen

Tässä on yksi hieman poikkeava teos Imatrankoskesta ja Valtionhotellista.
Se on tehty vanhoista postikorteista ajalta ennen voimalaitosta.
Esitys on diaesitys ja siihen on lisätty ääniä.
Minusta toimiva ja hauska formaatti.

http://www.youtube.com/watch?v=AKHe4fejSEM

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Mielenkiintoista, kun seuraa noiden postikorttien puuston, sekä veden pinnan korkeuden vaihteluita. Joku kortto voisi olla uudempikin, vaikka virtaava koski onkin kyseessä. Hieno teos kuitenkin kaikenkaikkiaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos! Tosi hienoa!
Kauniita postikortteja yhteen kerätty ja Valtionhotelli näkyy kuin satulinna.Kiva keksintö tuo äänitausta.

Tämän blogin suosituimmat