Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Immolan Ilmailupäivä 2019

  • Immolan Ilmailupäivä 2019
  • Immolan Ilmailupäivä 2019
  • Immolan Ilmailupäivä 2019
  • Immolan Ilmailupäivä 2019

Laskuvarjohyppyä 100 Vuotta

Täällä Imatralla on kiinnostava tapahtuma huomenna sunnuntaina 19.5.2019. Immolan lentokentällä tapahtuu! Ainakin urheilu­lasku­varjo­hyppääjille!

      Asiasta kertoo Imatralainen -lehti 15. toukokuuta 2019 otsikolla: "Harvinaisuus tarjolla!" – Laura Mykkänen

Lehti­kirjoituksen mukaan 28.4.2019 tuli kuluneeksi 100 vuotta yhdys­valtalaisen Leslie Irvinin maailman ensimmäisestä tarkoituk­sellisesta, laskuvarjolla tehdystä vapaa­pudotus­hypystä. Irvin oli viitoittanut tietä nykyiselle urheilu­laskulasku­varjo­hyppäämiselle.

Historiallinen DC-3 Kone Imatralla!

Kyse on historiallisesta kaksimoottorisesta DC-3 matkustajalentokoneesta.

DC-3 saapuu Immolaan sunnuntaina noin klo 11:30. Paikallislento nousee ilmaan klo 12 ja lasku­varjo­hyppy­lento alkaa kello 13. Kaksi­moottorisen koneen päällikkönä lentää Imatralta kotoisin oleva Mika Kanto.

Tämän vuoden ilmapäivien vetonaula on Skydive Karjalan hyppymestari Tomi Kallunkin mielestä DC-yhdistyksen paikalle lennättämä DC-3 kone.

DC-yhdistys tarjoa mahdollisuutta myös paikallis­lentoon Etelä-Karjalan yllä. Lennot on Kallungin mukaan tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, mutta sekä liittyminen jäseneksi että lennon varaaminen onnistuu yhdistyksen verkko­sivuilla. Kallunki muistuttaa Immolassa olevan molempina päivinä kello 10 – 16 välillä runsaasti muutakin nähtävänä.

En löytänyt videota DC-3:sta tehtävistä lasku­varjo­hypyistä, mutta tunnelma on varmasti sama kuin tässä videossa, jossa hypätään Iljushin -koneesta.
Itse hyppääminen alkaa kohdasta 2:45

Joten vielä ehditte Imartan Immolaan tutustumaan ilmailuharrastukseen! ja miksei lentokoneisiinkin!

      Tervetuloa Imatralle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lainaus Imatralainen-lehden kirjoituksesta:

"Erityisesti laskuvarjokerhon väkeä innostaa mahdollisuus päästä hyppäämään Normandian maihinnousun maahanlaskuissa päätyyppinä käytetystä lentokoneesta"-sanoo Skydive Karjalan hyppymestari Tomi Kallunki.

Kuka kertoisi miksi tässä mainitaan "Normandian maihinnousu"?

Imatralaisen näköislehti on luettavissa osoitteessa

https://lehtiluukku.fi/lehti/imatralainen/_read/15...

Sivu 26.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kuka kertoisi miksi tässä mainitaan "Normandian maihinnousu"?

- Nii-in. Maihinnousulla oli huomattava strateginen ja varmasti myös psykologinen merkitys toisen maailmansodan kulkuun. Ehkä tämän päivän laskuvarjoharrastaja pitää tapahtumaa jonkinlaisena oman alansa juhlapäivänä, johon DC-3:sta hyppäämällä voi samaistua?

Normandian operaation aikaan Suomi oli tiukasti Hitlerin leirissä, siis välillisesti lännen ilma-aseen kohteena. Omituista tuo sotahistorian harrastaminen!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuo maininta artikkelissa "normandian maihinnousu" ei paljon kiinnitä lukijan huomiota, jos lukija ei ole koskaan kuullutkaan mitään sellaisesta operaatiosta. Ehkä laskuvarjokerholaisille siitä sotahistorian tapahtumasta kerrotaan enemmän kuin vain se, että he pääsevät hyppäämään samantyyppisestä lentokoneesta! Ehkä kyseessä on isänmaallinen kasvatus!?

Kiitos kommentista!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #3

Jos aikuinen lukija ei ole kuullut tuosta maihinnoususta, hänellä on sivistyksessään jokseenkin suuri aukko. Kyllä "Normandia" sotahistoriallisena nimenä vastaa hyvinkin "Pearl Harboria" tai "Stalingradia", ehkä jopa "Hiroshimaa".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #4

En halunnut loukata ketään sanomisellani, ihmettelin vaan sitä mainintaa lehtikirjoituksessa. Aihe on sen verran iso, ettei keskustelu siitä mahtuisi tämän blogin raameihin. Kiitos kommentista!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olin pari tuntia sitten liiterissä pinoamassa halkoja, kun alkoi kuulua todella majesteettinen lentokoneen ääni. Äkkiä ulos ja katse taivaalle, ja siellähän se lensi: DC-3 lähdössä kotimatkalle Immolan kentältä! Hieno elämys nähdä ja kuulla ilmailun historiaa komeassa säässä melkeinpä suoraan kotipihan yläpuolella.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tosi hienoa! Onnitteluni!

Varmasti joku lehti julkaisee Ilmailupäivien kuvia! Tämähän tapahtuma tulee olemaan Immolan lentokentän ja laskuvarjokerhon historian merkittävä sivu!

Jospa blogi aiheesta ja keskustelumme herätti monet muutkin nostamaan tänään katseensa kohtii sinistä taivasta nähdäkseen tuo historiallinen, niin kuin sanot,"majesteettinen lentokone"!

Kiva juttu kertakaikkiaan!

Tämän blogin suosituimmat