Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Euroopan Vahvin Naislukkopainija Imatralta

 • Euroopan Vahvin Naislukkopainija Imatralta
 • Euroopan Vahvin Naislukkopainija Imatralta
 • Euroopan Vahvin Naislukkopainija Imatralta
 • Euroopan Vahvin Naislukkopainija Imatralta
 • Euroopan Vahvin Naislukkopainija Imatralta

Imatralle Taas Kultaa... Täällä kertaa naisten lukkopainissa: Euroopan mestaruus Imatralle!

Asiasta kertoo Etelä-Saimaa 8.10.2018 otsikolla MMA Imatran Maiju Suotamalle lukkopainin Euroopan mestaruus

Lehtikirjoituksen mukaan MMA Imatran (MMA = Mixed Martial Arts eli Vapaaottelu) Maiju Suotama kilpaili lauantaina voitokkaasti Romanian Bukarestissa ADCC-lukkopainiliiton (ADCC = Abu Dhabi Combat Club) Euroopan mestaruudesta ammattilaisnaisten alle 60-kiloisten sarjassa.

Suotama kukisti pistevoitolla Ruotsin taitavan jalkalukottelijan Bezan Mahmudin ja finaalissa Suotama kohtasi niinikään Ruotsin jalkalukkotaiturin Eva-My Perssonin.

Tiukan ottelun lopputuloksena Suotama sai kaivettua täydellä otteluajalla pistevoiton ja nappasi kultaa tuoden ensimmäistä kertaa lukkopainin Euroopan mestaruuden Imatralle.

Millainen Urheilulaji On Lukkopaini?

   Lukkopaini on kamppailulaji, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen brasilialaisen jujutsun kanssa, merkittävämpänä erona se, ettei lukkopainissa käytetä gi-vaatetusta.

   Lukkopainin tekniikoilla on merkittävä osa vapaaottelussa, sillä usein kamppailutilanne ajautuu lähikontaktiin ja siitä mattopainiksi. Lukkopainissa yhdistellään muun muassa vapaapainin, sambon, brasilialaisen jujutsun ja judon tekniikoita. -- Wikipedia.

Näin siis toimitaan tässä lukkopainin lajissa, jossa käytetään siis käsi- ja jalkalukkoja sekä kuristusta!

Täytyy olla vahvat lihakset niin käsissä kuin jaloissa joilla pystyisi "lukitsemaan" vastustajan! Tuo viimeinen mainittu "kuristus" tuntuu pelottavalta!

Mikä On ADCC-organisaatio

Merkittävin lukkopainijärjestö maailmalla on Yhdistyneissä arabiemiraateissa majaansa pitävä Abu Dhabi Combat Club eli ADCC, jonka alaisuudessa laji kansainvälisesti tunnetaan nimellä submission fighting.

ADCC-liiton Euroopan mestaruuskilpailut otellaan joka vuosi. Suotama on saavuttanut kisoissa aiemmin pronssia. Tällä voitolla Suotama ansaitsi varasijapaikan MM-kisoihin. Ensi vuoden EM-kilpailut järjestetään keväällä, ja kisojen kautta on mahdollisuus lunastaa paikka Los Angelesissa oteltaviin MM-kilpailuihin.

Toivotamme Maiju Suotamalle
menestystä tästäkin eteenpäin!
Sen kuin vielä vahvemmat
käsi-ja jalkalukot ja kuristukset käyttöön
niin harjoitteluissa kuin kilpailuissakin!


Lukkopainin aloittelijoiden SM-kilpailut 2009:
Mattsson vs Oravasaari

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vaikka urheilun kamppailulajit, niin kuin tämäkin lukkopaini, ovat tarkoitettu ensisijaisesti kilpailemiseen, mutta voihan niistä olla hyötyä myös itsepuolustuksessa tai vaikkapa tarvittaessa toisen henkilön suojaamisessa...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

Tämän blogin suosituimmat