Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Suomen Paras Maantiepyöräilijä Jaakko Hänninen

UCI | Innsruck - Tirol - Austria 2018 | Road

Suomen Paras Maantiepyöräilijä Jaakko Hänninen

Ruokolahtelainen Jaakko Hänninen on voittanut maantiepyöräilyn alle 23-vuotiaiden MM-pronssia Itävallan Innsbruckissa.

Asiasta kertoo Anssi Silvennoinen Etelä-Saimaa -lehdessä 28.9.2018 otsikolla:

Lehtikirjoituksen mukaan kilpailuun starttasi 178 ajajaa 52 maasta. Suurilla pyöräilymailla oli kuuden ajajan joukkueet, mutta Hänninen oli kisan ainoa suomalainen, mikä nostaa suorituksen arvoa.

Voittajat:

  • Maantieajon MM-kultaa sai Sveitsin Marc Hirschi, joka karkasi kisan viimeisen lenkin lopulla pitkässä alamäessä mestarilliseen irtiottoon.

  • Jaakko Hänninen, 21, ratkoi himmeämpien mitalien kohtalon loppukirissä Belgian Bjorg Lambrechtin kanssa. Ruokolahtelainen näytti jo olevan kirissä voitolla, mutta Lambrecht jyräsi viime metreillä renkaansa edelle ja nappasi MM-hopeaa.

      Onhan tämä hieno saavutus. Arvostan tämän kyllä korkealle. Voitto on aina voitto, mutta tämä on paras MM-pronssi, Hänninen kertoi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Harvinainen Saavutus

Lehti jatkaa: Suomalaisittain Hännisen saavutus on harvinainen. Lotta Lepistö voitti maantieajon naisten MM-pronssia vuonna 2016 ja Jukka Vastaranta MM-hopeaa juniorien sarjassa vuonna 2002.

Lepistö osallistui Itävallan MM-kisoihin itsekin ja reagoi Hännisen suoritukseen nopeasti Twitterissä.

      Moni ei edes ymmärrä, että kuinka kova oli Jaakon veto. Yhden miehen joukkueella pronssia MM-maantieltä, ihan huikea veto, Lepistö kirjoitti.

Jaakko Hänninen seuraa Lotta Lepistön ja Jukka Vastarannan jalanjälkiä maantiepyöräilyn suomalaisena MM-mitalistina.

Varmasti ainakin näillä Kaakkois-Kulmilla jokainen ruokolahtelainen ja imatralainenkin penkkiurheilija (Hänninen on imatralaisen Tainionkosken Tähden kasvatti) ymmärtää kuinka kova jätkä täältä päin on istahtanut maantienpyörän satulaan ja tarttunut sitä ohjaamaan!

Onnitteluni!
Ja turvallista maantiepyöräilyä
niin
Suomessa kuin Maailmallakin!


Avajaiset
Eröffnung der UCI
Straßenrad WM 2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tunnetuin äitsaarelainen on tähän asti ollut poliitikko Kimmo Tiilikainen, mutta Jaakko Hänninen on viimeistään nyt noussut listalla toiseksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hieno juttu! Kiivetköön Jaakko Hänninen vielä korkeammalle kuin Hän, Kimmo Tiilikainen! Ainakin kohti maantiepyöräily historiaan..! Niin kuin lentäjän poika aikoinaan! :)

Minä olin lentäjän poika
Lähes sankari siis itsekkin
Vielä lentäisin korkeammalle kuin muut
Vielä isäänikin paremmin...!

https://www.youtube.com/watch?v=qH14h9Go5JM
Edu Kettunen Lentäjän poika

Kiitos kommentista ja oikein mukavaa sunnuntaita!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ranska nappasi meidän Hännisemme..! :)

Yle.fi kertoo:

"Hänninen on ajanut kaksi viimeistä vuotta Ranskassa. Tällä kaudella hän on edustanut Team Ecsel -seuraa. Hänninen halusi lähettää Innsbruckista terveiset suomalaisvalmentajalleen Teppo Karhulle.

– Teppo on tehnyt harjoitusohjelmia minulle. Puhumme monta kertaa viikossa puhelimessa, vaikka Teppo on Suomessa ja minä Ranskassa. Sitä kautta muokataan harjoitusohjelmaa, jotta kehosta saadaan paras mahdollinen irti, Hänninen sanoo."

https://yle.fi/urheilu/3-10430034

Onhan se selvä, että maantiet näillä kaakkois-kulmilla ovat liian ahtaita kaverille, joka on noin vahvassa iskussa!, mutta erittäin hienoa on se, että hän pitää yhteyttä valmentajaansa täällä Suomessa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos keskusteluun osallistujille, blogin lukijoille ja suosittelijoille kuin myös fb-saa tykkääjille ja linkin jakajille! Oikein mukavia syyspäiviä kaikille!

Tämän blogin suosituimmat