Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta

  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta
  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta
  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta
  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta
  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta
  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta
  • Siluettiammunnan Maailmanmestari Lappeenrannasta

Kyllä nämä Etelä-Karjalan tytöt osa ampua!
Hyvä, hyvä Kaakkois-kulman tytöt!

Maailman mestari! Se on tosi korkea­luokkainen saavutus urheilussa.

Mikä On Siluettiammunta?

Siluetti­ammunta on yksi ammunta­urheilun laji. Siluetti­ammunnassa ammutaan metallisiin eläin­kuvioisiin maali­tauluihin. Pisteen saa kun kuva kaatuu. Suorituksen aikana kilpailija ampuu neljälle matkalle ja joutuu säätämään tähtäimensä etäisyyden mukaan, mikä tuo lisä­vaikeutta.

Historiaa

Ensimmäinen virallinen metalli­kuva­kilpailu käytiin Méxicossa 1948. Nykyiset kuvat ovat 1960-luvulta lähtien kana, sika, kalkkuna ja pässi. Suomessa pidettiin ensim­mäinen metalli­kuva­kilpailu 1983, jolloin siitä tuli virallinen laji. Ensimmäinen virallinen kilpailu järjes­tettiin 1985 Särki­salmella. Harrastajia Suomessa on noin 1'000 ampujaa, joista 200 aktiivi­harrastajia.

Lajin kansain­välinen järjestö on Kansain­välinen Siluetti­ampujien Liitto IMSSU eli Inter­national Metallic Silhouette Shooting Union.

Tia Bäcker Maailmanmestari

Lappeen­rannan Siluetti­ampujien Tia Bäcker voitti junioreiden maailman­mestaruuden pienois­pistoolilla siluetti­ammunnan MM-kilpailuissa. Bäckerin neljän lajin yhteis­tulos oli 129/160, joka on uusi maailman­ennätys. Juniorien hopea ja pronssi menivät Etelä-Afrikkaan.

Yhden kilpailujen kohahdutta­vimmista suorituksista Bäcker teki vapaa­pistoolissa, jossa hän ampui tuloksella 37/40 yleisen sarjan MM-hopeaa. Samalla Bäckerin taakse jäi yli 60 huippu­ampujaa.

Suomalaiset kahmivat kisoista huikeat 15 kultaa, yhdeksän hopeaa ja yhdeksän pronssia. Kilpailut käytiin erittäin vaativissa olo­suhteissa. Sipoossa heinäkuun lopussa pidetyissä kilpailuissa ampui 154 kilpailijaa edustaen 14 eri kansallisuutta.

Onnitteluni Lappeen­rannan Siluetti­ampujalle Tia Bäckerille! Ja kaikille muille suomalaisille voittajille!

Omat Kokemukseni Ammunnasta Ja Ampuma-Aseesta.

Neuvosto­liitossa sodan päättymisen jälkeen meille koulussa opetettiin purkamaan ja taas kokoamaan Kalashnikov'in harjoittelu­kivääriä. Se oli meistä kiva! Ei kukaan ajatellut, että siinä meitä valmistetaan sotaan... Hieman myöhemmin ammatti­opistolla hakeuduin ampuma­kerhoon jossa opetettiin ampumisen taitoa.

Neuvosto­liiton "Valmius työhön ja maan­puolustuk­seen" (ГТО СССР – Готов к Труду и Oбороне СССР) -ohjelman mukaan jokaisen 16 vuotta täyttäneen tytön ja pojan piti osata käyttää taistelussa käytettävää ampuma-asetta.

Siluetti 100 metriltä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Mielenkiintoista taas! En aiemmin ole kuullutkaan siluettiammunnasta. Niin ja nuo sinun taitosi aseen käsittelyyn. Kaikkea sitä Neuvostoliitossa opetettiin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiva, Elle Marketta, kun tykkäsit! Tuossa ammuntalajissa siluetti voi olla jopa 500 metrin päässä. Ajatella, että puolenkilometrin päässä!
Niin kaikkea siellä Neuvostoliitossa opetettiin ja kuri oppitunneilla oli kova!

Kiitos blogin suosittelusta ja mukavaa päivänjatkoa! :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kun nyt ammunta-aiheessa ollaan, niin linkitän blogiini praktical-ammunnasta.

Practical-ammunta ei ole olympialaji ja on vähän vieras tavalliselle penkkiurheilijalle, jopa ammuntaa harrastavillekin. Silti tällekin ammunta lajille näiltä kulmilta löytyi tarkka-ampuja.

Viime vuonna Practical-ammunnan MM kisoista Moskovassa Imatralle tuli pronssia kun Miia Kaartinen palasi kotiin pronssinen mitali kaulassa!

Practical-ammunnan mitali Imatralle:
http://viovio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/2392...

Tämän blogin suosituimmat