Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen

 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen
 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen
 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen
 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen
 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen
 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen
 • Liitokiekko vaiko Lentävä lautanen

"Lentäviä lautasia" näkee nykyjään monessakin paikassa täällä asuinkunnassani Imatralla. Vaikkapa ihan tuossa keskustassa Uimahallin vastapäätä pienessä puistossa. Kiva katsella kun eri ikäistä porukkaa menee kuin karuselissä aamusta iltaan ja heittelevät innokkaasti noita lautasia...

En aiemmin ollut tietoinen tästä urheilulajista ja niinpä suunnistin nettiin. – Jos ei naapuri, niin wikipediahan tietää kaiken.

Liitokiekon historia.

  Nykyinen urheilulaji, jonka historia alkaa piirakkatehtalta vuodesta 1871, jolloin yhdysvaltalaisen William Russell Frisbien The Frisbie Baking Company -niminen piirakkatehdas aloitti myymään tuotteitaan peltisissä vuoissa... Asiakkaat havaitsivat, että tyhjät vuoat lensivät hyvin ja pian vuokia heiteltiin useilla kampuksilla "Frisbie!" -huutojen kera...

  Sittemmin yhdysvaltalaiset keksijä Walter Frederick Morrison – yhdessä liikekumppaninsa Warren Franscionin kanssa – kehittelivät ideaa "lentävästä lautasesta." He toivat markkinoille tuolloin melko uudesta materiaalista – muovista – valmistetun version nimeltä Pipco Flying-Saucer vuonna 1948.

  Liitokiekko on yleensä muovista valmistettu kiekonmuotoinen esine, jonka läpimitta on 20–25 cm ja jossa on pyöristetyn kannen tapaan taitettu reuna. Muotonsa ansiosta kiekon kannen alapuolinen tila muodostaa kantavan, ilman nostetta synnyttävän pinnan, kun kiekko heitetään pyörivään liikkeeseen. Ultimatessa käytettävä kiekko painaa yleensä 175 grammaa.

Frisbee-golf

Suomen Frisbee-golf liiton sivulta löytyy tarvittaessa enemmän yleistä tietoa. Kiinnitin huomiota pääsivulta paikkaan Naisjaosto!, joka oli perustettu syksyllä 2015 kehittämään naisten ja tyttöjen osallistumista pelaamiseen Frisbeegolfliiton vision mukaisesti. Tavoitteena on, että tytöt ja naiset pelaavat siinä missä miehet ja pojat vuonna 2022... Naisille suunnatut tapahtumatkin kerätään erikseen.

No, ehkä naiset ja tytöt nousevat pikaisesti miesten ja poikien perässä pelaamaan Frisbeegolfliiton vision mukaisesti.

Naiset löysivät lentävän lautasen sielun

Tuntuu siltä, että naiset ovat jo aika aktiivisia ja ehkä löysivät "lentävän lautasen" sielun. Esimerkiksi Suomen frisbeegolfliiton vuoden 2015 parhaat -sivulta löytyy Etelä-Karjalasta syntyisin oleva Vuoden naisurheilija: Marianne Jakonen, Willimiehen Disc Golf

  Lopullisen läpimurtonsa kansalliseen ja Euroopan kärkeen tehnyt Jakonen voitti EuroTourilla kaksi osakilpailua, Tali Openin Helsingissä ja Estonian Openin Virossa sekä sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Kotimaassa Jakonen voitti pro-tourin ja nappasi SM-pronssia."

  Willimiehen Disc GolF ry

Näin siis! Näiltä kulmilta löytyy mestaruustason tyttö! – Vaikka hieman myöhäiset, mutta sydämelliset onnittelut Marianne Jakoselle. Pidä lippu korkealla tästäkin eteenpäin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Meillä koirien peli on tuo lentolautanen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Dog Frisbee kilpailut ovat kehittyneet maailmalla jopa maailmanmestaruuden tasolle asti.
Ensimmäiset pidettiin Kaliforniassa vuonna 1975...

http://dogfrisbeespb.narod.ru/ist1.html

Videossa EM kisat Puolassa:

https://www.youtube.com/watch?v=J7YNXahYk7A
Дог-фризби чемпионат Европы 2012 в Польше.
Dog Frisbee EM 2012 Puolassa.

Monelle koiralle se ei ole mitään leikkiä.

Kaikella kunnioituksella koiriasi kohtaan! :))

Kiitos kommentista!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lisää frisbeen historiaa, jos kiinnosta:

”Frisbeen heitto on lopullinen (ultimate) urheilulaji. Siinä ovat kamppailulajit, baletti, runous ja urheilu yhdistettynä. Frisbee on tulevaisuuden urheilulaji, sillä se ei ole väkivaltainen. Frisbee on paras tapa harjoituttaa kaikkia eri lihaksia, sillä heittäessä ja kiinniottaessa joutuu vääntäytymään mitä ihmeellisimpiin asentoihin.

Golf-ratoja nousee kuin sieniä sateella ja kilpailutoiminta on jo nyt niin vilkasta, että täytyy tehdä joka vuodelle tarkka kilpailuohjelma, jotta ehtisi osallistua edes tärkeimpiin ja näin hankkia pisteitä maailmanmestaruuskilpailuja varten.”

- Victor Malafronte, 1979 !!!

http://fribakaveri.fi/frisbeegolf/historia/

https://www.youtube.com/watch?v=418d879mufQ
Victor Malafronte TV Spot on Berkeley Channel 7 News around 1978 Re: Frisbee Golf

Tämän blogin suosituimmat