Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Biathlon-stadion Imatralle

  • Biathlon-stadion Imatralle
  • Biathlon-stadion Imatralle
  • Biathlon-stadion Imatralle
  • Biathlon-stadion Imatralle
  • Biathlon-stadion Imatralle
  • Biathlon-stadion Imatralle
  • Biathlon-stadion Imatralle

Asiasta kertoo Tenho Tiilikainen Uutisvuoksessa 16.12.2015 otsikolla "Imatran Biathlon näkyy maailmalla!"

Imatra ja Suomen ampumahiihtoliitto allekirjoittivat tiistain (15.12.) yhteistyösopimuksen. Sopimuksen avulla Imatra hakee näkyvyyttä uudelle ampumahiihtostadionille ja koko kaupungille. Tarkkasilmäiset ampumahiihtoa seuraavat ovat jo huomanneet, että Suomen edustajilla ampumahiihdon maailmacupissa on ollut kisa-asun oikeassa hihassa Imatra Biathlon-logo.

    Imatra halua uudelle monitoimistadionilleen näkyvyyttä ja tunnettavuutta. - Ampumahiihto on kansainvälisesti erittäin seurattu laji Imatran kaupungin johtaja Pertti Lintunen korostaa.

Ampumahiihto

Katsotaan miltä näyttä ampumahiihto, jospa jokainen ei tiedä tai nähnyt. Videossa Ampumahiihdon MM-kisat 2011, jossa suomalainen Kaisa-Leena Mäkäräinen taistelee voitosta. Kaudella 2010 – 2011 Mäkäräinen voitti ensimmäisenä suomalaisena ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun ja voitti maailmancupin kokonaiskilpailun toisen kerran kaudella 2013 – 2014.

Ampumahiihdon MM-kisat 2011: Naisten Takaa-ajokilpailu

Ampumahiihdon puheenjohtaja Olli Nepponen lupaa ampumahiihtoliiton myötävaikuttavan mahdollisuuksiensa mukaan kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen saamista Imatralle. Hän kehuu Imatran tulevia olosuhteita. – Täällä iskettiin kolme kärpästä yhdellä iskulla, kun sama stadion palvelee hiihtoa, pesäpalloa ja ampumahiihtoa. Tämä on Ampumahiihdon kannalta paras uusista hankkeista sanoo Nepponen.

Simo Häyhä

Minunkin mielestä se on hienoa, että stadion tulee olemaan niin monipuolinen. Jos otetaan huomioon vielä se, että Imatran Urheilijoissa on jo neljä ampumahiihtoa harrastavaa nuorta. Kyllä niitä biathlon harrastajia löytyy täältä enemmänkin!

Näillä kulmillahan on hyvät geeniperimät jo vuosien takaa. Historian paras tarkka-ampuja Simo Häyhä oli kotoisin Rautjärveltä. ("Maailman tarkkasihtisin maanviljelijä" Uutisvuoksi 16.12.2015 Katri Ikävalko). Rautjärveläiset muistavat omaa sankaria. Torstaina 17. joulukuuta 2015 Häyhän syntymästä tulee kuluneeksi 110 vuotta! Rautjärven kunnan valtuustosalissa pidetään samana päivänä Simo Häyhä - juhlaseminaari.

Katsotaanpa miltä näyttää Kaisa Mäkäräisen hurja meno Anterselvassa 24.1.2015:

Oikein mukavia hetkiä kaikille Biathlon-stadionin käyttäjille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Blogissani mainitsin suomalaisen tarkka-ampujan Simo Häyhän, koska bihatlonissakin ampumahiihtäjät menestyvät tarkka-ampujina, vaikka etäisyys on pieni...
Löysinpä Puheenvuorosta Veikko Huuskan blogin:

Tarkka-ampujan uusi ennätys - 2475 metriä
5.3.2012 16:14 Veikko Huuska

...Osa saavutuksesta kuuluu ”ilmanmuuta” Suomelle, onhan tuo Lapuan brändi näkyvästi esillä. Vaan joitakin kysymyksiä tai mietteitä uutinen aiheuttaa...

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/99499...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tiedätkö Häyhän haudan Ruokolahden kirkkomaassa vanhan kellotapulin tuntumassa? Muistokiveen on kuvattu lumipukuinen sotilas. Hauta lienee jopa jonkinlainen turistikohde. Jouluaattona uskon Simolle sytytettävän enemmän kynttilöitä kuin muille poikamiehinä kuolleille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En tiennyt! Kiitos tiedosta.
Vanha kellotapuli...? Löysin netistä Simo Häyhän hautakiven, muttei näy siinä lumipukuista sotilasta! Lieneekö huono kuva. Vuosiluvut täsmäävät.

http://3.bp.blogspot.com/-oGDiaWiG3B8/UpGlJ7h-u2I/...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #3

Kuva on juuri oikeasta kohteesta, ja todistaa omalla tavallaan vielä 75 vuoden jälkeenkin, että Häyhä osasi naamioitua!

Kiven oikeassa puoliskossa on kuvattuna talvinen mäenrinne, jonka keskellä erottuva kohouma on lumipukuisen kiväärimiehen huputettu pää. Myös alarinteen suuntaan katsovan sotilaan selässä oleva ase on juuri ja juuri nähtävissä.

Mahtaisiko muistokivestä olla kuvia, joissa tarkk'ampujan hahmo näkyisi paremmin? Haudan ääressä paikan päällä katsottaessa se ainakin erottuu hyvin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #4

Kyllä!
Nyt, kun tarkkaa katsotaan, niin kyllä näkyy talvinen mäenrinne, mutta lumipukuista kiväärimiestä vaikea erottaa...todella Simo Häyhä osasi hyvin naamioitua vielä muistokivessäkin.
Täytyy käydä paikan päällä ja kuvata. Nyt on hyvä talvimaisema siihen!

Tuossa alempana linkin takana kuvassa talvista mäenrinnettä pettävät kukat:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #5

Tämän lähikuvan ottaja ei selvästikään ole huomannut Simon hahmoa kiveen kuvattuna. Muuten hän olisi valinnut kuvakulman toisin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #6

Ehkä ei huomannutkaan, koska siihen kulmaan on istutettu isokokoisia kukkia. Muuten kuva on hyvä. Sielun rauhaa Simolle!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Biathlon aiheeseen liittyvää tänään Imatralainen-lehdessä (viikonvaihde 19-20 2015) Heikki Kemppainen kirjoittaa otsikolla " Panokset ampumahiihtoon".

Kirjoituksen mukaan Imatra hakee ampumahiihdon vuoden 2018 SM-kisoja...Suomen Ampumahiihdon puheenjohtaja Olli Nepponen lupaa Imatralle hyvää näkyvyyttä...Hän muistuttaa, että riski kisojen järjestelyissä on seuralla. Imatran Urheilijoiden huippu-urheilun vastaava Kari Ahonen kertoo, että lumettomuus ei pelota. - Jollain konstilla lunta tulee täällä olemaan, Ahonen vakuuttaa.

Tuntuu, että kaikki on tosi vahvalla pohjalla! Toivotamme vaan menestystä asialle!

Tämän blogin suosituimmat