Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Sovellettu judo

 • Eetu Kakkonen
  Eetu Kakkonen
 • Jigorō Kanō
  Jigorō Kanō

Judo

Judo syntyi 1880-luvulla, kun sen kehittäjä Jigorō Kanō muokkasi vanhoista japanilaista taistelutaidoista uuden liikuntamuodon, jossa vastustajaa vahingoittamatta voitiin kilpailla. JU tarkoittaa joustavaa ja DO tietä, henkistä taitoa.

Judo esiteltiin ensimmäisen kerran Suomessa jo vuonna 1890, jolloin Jigorō Kanō vieraili Helsingissä. Varsinainen judotoiminta alkoi vasta 1954. Suomen Judoliitto ry perustettiin vuonna 1958 ja olympialajiksi judo valittiin 1964.

Sovellettu judo

Sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Sovellettua judotoimintaa järjestetään Suomessa yli 25 paikkakunnalla Judoliiton jäsenseuroissa.

Lappeenrannan judoseura Kamiza

Yksi jäsenseura on Lappeenrannan judoseura Kamiza, joka oli valittu urheilugaalassa vuoden 2012 judoseuraksi.

  "Saatu tunnustus ei ollut ensimmäinen Kamizalle. Seuran puheenjohtaja Maija Vattulaisen mukaan Kamiza sai vastaavan palkinnon kaksi vuotta sitten ja siksi se yllätti seuran. Nyt myönnetty tunnustus on jäänyt Etelä-Karjalassa aika vähälle huomiolle. – Judo ei ole kiinnostanut tiedotusvälineitä Etelä-Karjalassa."

Itse haastattelin Kamizan valmentajaa Matti Masa Ihalaista:

Eetu Kakkonen

Kamiza seurassa on nuorten kansainvälisen tason huippu-urheilijoita, jotka harjoittelevat tosissaan. Yksi heistä on on Eetu Kakkonen, joka tatamilla on usein ykkönen.

Eetu on painoluokassa 60 kiloa voittanut neljä kertaa Suomen mestaruuden ja vuosi 2011 oli Eetulle ikimuistoinen. Kesällä Ateenassa järjestettiin Special Olympics -maailmankisat, joista Eetu palasi pronssinen mitali kaulassaan.

Suomen menestys oli hyvä. Onnittelut Petri Kuusistolle (Lahti) kultamitalista! Pronssimitalille ylsivät Eetu Kakkonen (Kamiza) , Linda Naumann (HKI) ja Teemu Heikkinen (Kuopio).

Toivotamme Eetu Kakkoselle tästäkin eteenpäin iloa ja malttia harjoitteluun ja menestystä kilpailuissa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Soveltava liikunta, josta puhutaan tässä blogissa "Judo SO" esimerkkinä, antaa mahdollisuuden osallistua liikuntaan, urheiluun yhteiskunnan erityisryhmille, joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Muuten SoveLi ry:n mukaan noin miljoona suomalaista tarvitsee liikunnan soveltamista joko jatkuvasti tai tilapäisesti. Että sillä lailla! Miljoona suomalaista! Ei jokaisella olekaan niin yksinkertaista : "Ylös ja ulos lenkille!"

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Juice Leskinen Erkki Twistaa.

http://www.youtube.com/watch?v=D_XyDIqeeB0

- Erkki twistaa, vaikka "syntyi väärin päin...", mutta Erkki halua liikkua; twistata ja Hän on niin kuin kaikki muutkin omine tunteineen, iloineen ja suruineen!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Voisiko linkin takana balettia sanoa "sovellettu baletti"? Mielestäni invaliditanssijat täyttävät ammattimaisten tanssijoitten kriteerit. Uskomatonta! Katsokaa mihin pystyy ihminen jos todella haluaa jotain saavuttaa!

http://video.yandex.ru/users/sas28407033/view/674/#

Tanssin nimi on "Käsi kädessä" ja sen suorittavat kiinalaiset tanssijat Ma Li ja Zhai Xiaowei. Molemmat tanssijat eivät ole syntyneet vammaisina. Li menetti kätensä 19-vuotiaana auto-onnettomuudessa. Zhai Xiaoweille amputoivat jalan nelivuotiaana onnettomuuden seurauksena.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, alempana lainaus, jota käytin kirjoituksessani on peräisin Ari Toivosen kirjoituksesta "Menikö Kamizan saama tunnustus ohi?", joka oli julkaistu Etelä-Karjalan Vartti lehdessä 23.1.2013. Tarkoitus oli linkittää sinne, mutten löytänyt netistä tekstiä. Olin säilyttänyt paperilehdestä leikkeen, josta lainasin.
"Saatu tunnustus ei ollut ensimmäinen Kamizalle. Seuran puheenjohtaja Maija Vattulaisen mukaan Kamiza sai vastaavan palkinnon kaksi vuotta sitten ja siksi se yllätti seuran. Nyt myönnetty tunnustus on jäänyt Etelä-Karjalassa aika vähälle huomiolle. – Judo ei ole kiinnostanut tiedotusvälineitä Etelä-Karjalassa.".

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset