Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Maito joka ei pala pohjaan

  • Maito joka ei pala pohjaan
  • Maito joka ei pala pohjaan
  • Maito joka ei pala pohjaan
  • Maito joka ei pala pohjaan

Nyt helpottaa kaakaon ja puuron keittäminen!

Suomalaiselta meijeriltä mullistava innovaatio - Keitä puurosi rauhassa. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Uutta maitotuotetta ei toistaiseksi löydy kauppojen hyllyiltä vielä kertoo Savon Sanomat. Mutta hyvä on meidän tietää millaisia proteiineja on maidossa!

Kaseiiniproteiini ja heraproteiini

Hera on sellainen proteiiniryhmä, joka palaa helposti pohjaan. Jos niiden määrää vähentää ja lisää suhteessa kaseiinia, pohjaan palamisongelma käytännössä katoaa maidosta, Valion tuoteryhmistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi kertoo Savon Sanomissa.

    Se maistuu ihan maidolta ja sitä voi käyttää samalla tavalla kuin maitoa, mutta jos siitä keittää vaikka kaakaota tai puuroa, sen pohjaan palaminen on paljon vähäisempää, Salusjärvi vakuuttaa.

Lieneekö vielä jäljellä ihan aitoa maitoa lehmän utarista ja mitä me juomme käsittelyn jälkeen?

Mitä tulee maidon palamiseen pohjaan, niin jokainen emäntä tietää, että siihen voi auttaa suola tai sooda ja kaikkea muutakin on keksitty. Ei olisi tarvinnut erottaa noita proteiineja, jotka luonnostaan ovat olleet maidon osana juuri oikeassa suhteessa.

    Jos jotain poltetaan pannulla, voit kaataa kylmää vettä pohjalle ja lisää suola. Muutaman tunnin jälkeen voi helposti poistaa ruoantähteet. Emaloidun kattilan voi puhdistaa näin: kaada kattilaan kuumaa vettä ja ruokasoodaa, anna seistä, ja sitten keitä - ruoka irtoaa helposti.

Nyt päästetään lehmät laitumelle:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pohjaan voi polttaa, jos haluaa ruokansa tärvellä. Kauha on keksitty ja sitä heiluttelemalla voit estää tuon tapahtuman ja lämmön säätely myös auttaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Niin kuin kirjoitat "kauhaa heiluttelemalla ja lämmön säätelyllä" ainakin satoja vuosia emännät onnistuivat keittämään puuronsa pohjaan polttamatta. Mutta kun ihmismieli etsii aina ehkä parempaa ja helpompaa.

Nyt ovat tutkijoilla varmasti kaikki tiedot lehmän maidosta, joten tulevaisuudessa, ehkä voi kehittää koneen, joka tuottaa "maitoa"! Ja voimme vapauttaa lehmät luontoon, jonne he kuuluvatkin.:-)

Muuten, on kerran huomattu, että Valion "arkimaito"-niminen tuote ei palanut pohjaan. Lieneekö se sattuma vai lieneekö siinä ne proteiinit jo erotettu toisistaan, vaikka lehdissä kirjoitetaan, että se ei ole vielä kauppojen hyllyillä.

Kiitos kommentista ja suosituksesta!