Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Sota 2016. Lintukodon loppu?

 • Sota 2016. Lintukodon loppu?
 • Sota 2016. Lintukodon loppu?
 • Sota 2016. Lintukodon loppu?
 • Sota 2016. Lintukodon loppu?
 • Sota 2016. Lintukodon loppu?
 • Sota 2016. Lintukodon loppu?
 • Sota 2016. Lintukodon loppu?

Vappuna 2016 syttyy sota Suomen ja Venäjän välille! Näin kirjoittaa kirjailija Jere Laine romaanissaan "Sota 2016. Lintukodon loppu." 444 sivua. Nordbooks 2014. Romaani.:

  Suomalaisten pahimmat pelot toteutuvat: vappuna 2016 syttyy sota Suomen ja Venäjän välille. David ja Goljat ovat taas vastakkain.

Diplomatialla ei ole osaa ei arpaa.

Tapahtumat alkavat vyöryä Suomen kannalta kauhistuttavaan suuntaan osana maailmanlaajuista taloudellista ja sotilaallista kriisiä. Venäjä vaatii öljykuljetuksilleen Suomen satamien käyttöoikeuden ja hallinnan ja sadan kilometrin demilitarisoidun rajavyöhykkeen Haminasta Inariin.

Suomi ei tietenkään näihin vaatimuksiin suostu. Diplomatialla ei ole osaa ei arpaa. Lisänä vielä jo vuosia jatkunut Suomen mustamaalaaminen maailmanlaajuisissa medioissa, kuinka venäläisperäistä väestöä sorretaan.

SYTTYY SOTA.

Taistelut alkavat lavastetun Mainila-kakkosen perusteella, nyt vain paikkana on Svetogorsk. Vihollisen joukot vyöryvät Vaalimaalta yli, taistelukohteiksi joutuvat etenkin Hamina ja Kotka mutta myös Lappeenranta...

Svetogorskissa pamahtaa

Kirjailijan mukaan kirja on tarkoitettu sotilaille ja sotilasasioihin perehtyneille", en ole kuitenkaan kumpikaan mainituista, miksi sitten ryhdyin lukemaan sitä?

Kirjoitin aiheesta blogin, Jos huomenna alkaa sota?, jonka pohjana käytin Seppo Paajasen Jere Lainen kirja-arvostelua 5.4.2014 Etelä-Saimassa otsikolla "Svetogorskissa pamahtaa", lukematta ollenkaan Lainen kirjaa.

Sain arvoisalta kirjailijalta Jere Laineelta kommentin:

  Kirjailija pitää aina siitä, että kirjasta keskustellaan. Mutta ei ole kovin innostunut siitä, että kirjoitetaan kirjan arvioinnista. Kuten totesitkin, et ole kirjaa lukenut... Mitäpä jos tekisit niin? Kirjaa on nimittäin paljon helpompi arvioida, kun on lukenut sen.

Lupasin silloin, että luen kirjan jossain vaiheessa ja kun alkoi lähestyä Vappu 2016 niin mieleeni palasi Jere Lainen romaani ja lähdin täyttämään lupaustani kirjailijalle.

Yli 400-sivuinen sota-aiheinen romaani ei olekaan niin helppo edes luettavaksi ja vielä vaikeampi arvioitavaksi, ainakin minulle "ei sotilasasioihin perehtyneelle", joten upposin romaanin tapahtumiin ja Vappu 2016 on jäänyt taakse ja sota ei tietenkään alkanut... ja Juhannuskin on jo mennyt... Helppoa on luvata, mutta joskus vaikea täyttää lupausta. Mutta nyt kuitenkin Jere Lainen romaani on luettu niin kuin lupasin.

Jarmo LAINE

JARMO ”JERE” LAINE on Puolustusvoimista eläkkeellä oleva kapteeni, joka on pitkällä urallaan toiminut kurssien johtajana ja kansainvälisissä projekteissa johtotehtävissä. Hän siis tietää, mistä kirjoittaa. Ennen Sota 2016 -teosta häneltä ilmestyivät "Sarajevon panttivangit", 2010, "Naton vakooja", 2010 ja "Pako", 2011.

Alkusanoissa Laine kirjoittaa seuraavasti:

  Tämän aihepiirin muuntuminen romaaniksi...vaikutti merkittävästi mediassa käyty keskustelu Suomen puolustusvoimien tarpeellisuudesta ja tarpeettomuudesta..Kovin moni tuntuu Suomessa olevan sitä mieltä , ettei meidän pikku maailmassamme voi koskaan tapahtua mitään pahaa.Ja jos tapahtuisi, niin meidän ei kannattaisi ainakaan puolustautua. Tällainen ideologia tuntuu minusta täysin käsittämättömältä, mutta toki kovin tyypilliseltä suomalaiselta lintukotoajattelulta...

  Yhtenä kirjan teemana on joka tapauksessa pohtia, miten nykyiset tai tulevaisuuden Suomen puolustusvoimat ylipäänsä selviäisivät todellisessa tilanteessa.

Jere Lainen romaanissa "meidän pikkumaailmassamme", Suomessa, paha tapahtuukin: Venäjä hyökkää!

SUOMALAINEN SOTILAS TÄMÄN PÄIVÄN ETULINJASSA

Kirjan lukeminen on tosi raskasta ja masentavaakin ja joskus vaadi muutaman päivän irtautumista "taistelukentiltä", mutta halusin kuitenkin seurata kirjailijan tarinaa, vaikka se "kiihdyttää koko ajan vauhtia ällistyttävämmäksi käyvässä tarinassa"

Romaanissa on sekoitettu faktat ja fiktiot. Eräänlaisina hahmoina esiintyvät niin Suomen presidentti Sauli Niinistö kuin myös Venäjän presidentti Vladimir Putin. Ja molempien maiden puolustusvoimien komentajat ja muut tärkeät sotilasjohtajat, poliitikot, mediapersoonat ja julkkikset esiintyvät tunnetuilla nimillä, mutta nekin ovat fiktiivisiä hahmoja.

Areenalla ovat Suomen ja Venäjän lisäksi niin EU ja Bryssel kuin Naton kriisihallintaan tarkoitetut joukot. Kirjassa vastaan tule aika paljon sotilaallista terminologia, puhutaan vihollisen käyttämiä strategisia iskuja ja informaatiosotaa. Taistelusuunnitelmista ja eri pataljoonien ryhmittymisestä ja suomalaisten ja venäläisten väliset taistelukentät Itä-Suomessa niitten julmuuksineen, jossa taistelu on vihollisen raakaa tappamista.

  Kirjan taistelukohtaukset kuvaavat ennen kokemattomalla tavalla nykyaikaista taistelukenttää ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkastella suomalaisen sotilaan toimintamahdollisuuksia tämän päivän etulinjassa"

SOTA ON TAPPOTYÖTÄ

Verrattuna muihin sota-aiheisiin kirjoihin joita olen lukenut,tässä romaanissa tule esille venäläisten ja suomalaisten sotajoukkojen julmat veriset kenttätaistelut, joissa armoa molemmin puolin viholliselle ei ole ja josta ihmisyys on kaukana.

Kirjailija tuo raakaa sodan arkea ja vie lukijan "tosi tapahtumiin" taistelukentällä jossa sotilaiden päätehtävä on säälimättömästi toisen ihmisen, eli vihollisen tappaminen, silloin kun käsky on annettu.

  Kun tuli käsky "ampukaa", niin edessä olevalle pellolle humahti helvetti. Nyt tuo epämääräinen asia muuttui lihaksi ja vereksi. Kirjaimellisesti... Helvetti repesi. Kranaattien nostattama pauhu oli järjetön. Pelto kuohui kuin edessä olisi ollut valtava tulivuoren kraatteri. Pöly, multa, maa-aines ja kivenmurikat lensivät joka suuntaan. Puhumattakaan kranaattien viuhuvista sirpaleista.. Haavoittuneet ja kuolleet jäivät makaamaan tuleen... Kylmä tappotyö jatkui, kun suomalaiset etsivät tähtäimiin syöksyyn lähteviä venäläisiä yksi toisensa jälkeen... Miehet ampuivat keskelle juuri hässäkkään mennyttä hyökkääjää. Ja tuli osui. Miehiä kaatui tielle kuin viikatteella pyyhkäisemällä. Jussi tunsi voiton riemua, kun näki usean hyökkääjän kaatuvan kentälle verissään..

SOTILAAN TULIKASTE ja taistelukentän päällikkö.

Kirjassa on paljon sotilaallista terminologia, niin kuin tämä "sotilaan tulikaste" sodassa.

Kirjailijan mukaan "Kun ihminen joutuu ensimmäisen kerran elämässään ammunnan kohteeksi, hän lamaantuu. Näin käy, vaikka asiaa olisi käynyt läpi mielessään kuinka paljon. Tai vaikkapa suojaan hyppäämistä oli harjoiteltu loputtomasti...

  ...Taistelukentällä tulikasteen vaikutus oli ollut lamauttava, ja porukka oli saatava hereille vaikka väkisin muuten he olisivat kaikki kohta kuolleita.. Taistelukentän päällikkö joutui miettimään... Jos miehet eivät nyt kykene repäisemään itseään toimintaan, me olemme helppo maali ja kuolemme tänne kaikki. Tarvittiin siis esimerkkiä. Ja päällikkö oli itse paikalla, joten hänen tehtävänsä on saada kaikki taistelemaan... tuumasta toimeen...

Suomi on hyvä paikka elää, mutta ei kuolla sodassa:

Tuntuu siltä, että kirja on oppikirja sotilaille ja sotilasasioihin perehtyneille. Kyllä kirja herättää ajatuksia puolustusvoimien tarpeellisuudesta ja siitä, miten pahan päivän sattuessa suomalainen sotilas on varustettu ja miten pärjää maamme puolustuksessa sotatilanteen pyörteissä!

En voi enkä jaksaisikaan viedä blogin lukijaa kaikkien tapahtumien läpi, mutta romaanissa Suomen ja Venäjän välinen sota alkoi.

Jos kiinnostaa miten se päättyy, niin se selviä kun luet Jere Lainen kirjan "Sota 2016. Lintukodon loppu?", ...mutta sanon edellisen kirjan arvostelijan Seppo Paajasen sanoin "...kirjan pohjalta voi sanoa, että Suomi on hyvä paikka elää, mutta ei kuolla."

Lopuksi kirjailijan omin sanoin:

  Ihmiskunnan historia on yhtä kuin sodan historia. Meidän tärkein tehtävämme suomalaisina on pyrkiä siihen, ettemme olisi enää uutena lukuna tämän historiankirjoituksen tulevissa painoksissa.

EI SOTIA MILLOINKAAN!

Kaikki, jotka toivotte vain rauhaa,
kuunnelkaa,
hälytystä kaikki kuunnelkaa
...

Koiton Laulu – Buchenwaldin hälytys

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minä en jaksa näistä sotakirjoista innostua. Kuulin niin kovin paljon sodasta lapsena. Isäni ja enoni ja muitakin sukulaisia olivat sodassa ja se herätti suunnattoman pelon ja pahoja unia lapsena. Niitä en halua enää kokea, vaikka katsonkin poliisisarjoja. Ihan eri sarjaa kuitenkin. Ei sotia kiitos.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Onneksi, Irja, että sinä vain kuulit lapsena sodasta. En ole kovin innostunut lukemaan ja kirjoittamaan sodasta, mutta kun minä taas olen katsonut lapsena sotaa silmiin, kun äitini, pikku veljeni sylissä, juoksi pommitusta karkuun ja minä hänen helmasta pitäen kiinni juoksin ja itkin pelosta...Sen muistan omasta kokemuksesta.

Sota on ruma! Se tappaa ihmisiä! Tänä päivänäkin sotapesäkkeitä on ympäri maailmaa! Onneksi näillä kulmilla on vielä rauhallista. Toivotamme tästäkin eteenpäin!
Sanoisin, ei sotia tänne! Kiitos.

https://www.youtube.com/watch?v=Pvczn1AScVw
Viitasen Piia Rauhan laulu

Teksti kuvaa liikuttavalla tavalla sitä miten joka puolella maailmaa tavallisia ihmisiä yhdistää sama toive ja rukous: rukous rauhasta.

Kiitos kommentista ja kaunista kesän jatkoa!

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos Viola. Nyt pysähdyin kuuntelemaan tuon Piia Viitasen Rauhan laulun.
Rauhan kyyhkyllä on niin pitkä matka lentää ja monessa, monessa kyyhkyssukupolvessa.
Me ihmiset emme opi, vai opimmeko joskus, elämään rauhassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #14

Niin, Rauhan kyyhkyllä on pitkä matka...!ja saattaa olla loputon..! Sota ei tapahdu itsestään vaan sen aloittaa ihminen tai ihmiset joilla on valtaa ja aseet kädessä.

Niin kuin sanoi J.Laine: "Ihmiskunnan historia on yhtä kuin sodan historia...".

Jokainen haluaisi elää rauhassa ilman sotia!, mutta niin kauan kuin planeetallamme on väkeä, niin kauan sodat jatkuvat...milloin missäkin puolella maapalloa. Niin se on. Me emme osaa taistella sotaa vastaan...!?, vaikka rakastamme elämää :

Johanna Kurkela - Minä rakastan elämää +lyrics
https://www.youtube.com/watch?v=on_-P24pjvc

Kiitos kommentista! Mukavaa päivänjatkoa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Irja!
Edellisessä blogissani:

http://viovio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/16...

suosittelit minua lukemaan Laineen kirjan, joten en "pelännyt turhaa lukukokemusta" ja olen nyt sen lukenut ja mielipiteeni on tässä blogissa.

Kommenttisi lyhennettynä siirretty tähän:

[Irja Laamanen
8.4.2014 19:56

Harmillisen suomalainen tapa on arvostella kirja lukematta sitä. Olemme mieheni kanssa useasti törmänneet tällaisiin tapoihin.Todellakin suosittelen itse lukemaan kirjan ja vasta sitten arvioimaan kirjan sisältöä. On turha pelätä lukukokemusta.]

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Riitta Klemetti Lilja! Kiitos blogin suosittelusta!

Ihanaa kesäiltaa Sinulle! Missä päin maailmaa oletkaan!

https://www.youtube.com/watch?v=paCUaGlJ8Yg
Ol' kaunis kesäilta

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Samantapaisen kirjan on kirjoittanut Antti Kauranne: Punainen Porvoo.
Molemmissa on jujuna että Venäjä hyökkää Suomeen melkein samalla tekniikalla kuin talvisodassa.
Uudempaa näkemystä edustaa Remeksen uusin kirja: Jäätyvä helvetti. Siinä Venäjä iskee netin kautta talvipakkasella, koko valtakunnan infra halvaantuu, tuhansia paleltuneita, voimalaitokset pysähtyvät, muuntajat räjähtävät, talot jäätyvät. Tuhot ovat suurempia kuin tavanomaiset pommitukset vaikkapa Syyriassa. Tämä on sitä kybersotaa, suomalaiset eivät voi edes todistaa että hyökkääjä on Venäjä.

Oikeastaan Venäjä käy koko ajan pienimuotoista kybersotaa Suomea vastaan. Toinen naapurimaa Ruotsi ei tee mitään sellaista. Venäjä saa näillä voitoilla Suomelta poliittista etua, vaikea edes sanoa mitä etuja.
Yksi vielä toteutumaton uhka on venäjänkielisten levottomuudet Suomessa.

Tilasin jo Jere Laineen kirjan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Usein tulee mieleen skeptisyys siitä missä määrin puhtaalla kybersodalla voidaan tuloksia aikaan saada.

Loppujen lopuksi voimalaitoksia tai sähkönsiirtoverkkoja ei kuitenkaan pystytä tuhoamaan kuin fyysisellä tuhoamisella. Tietojärjestelmien romahdus aiheuttaisi muutaman päivän kaaoksen, jonka jälkeen otettaisiin käyttöön parin vuosikymmenen takaiset toimintamenetelmät.

Nettikin on olllut käytössä vasta parisenkymmentä vuotta ja vanhat kirjoituskoneet sekä painokoneet löytyisivät edelleen tarpeen vaatiessa.

Lisäksi on hyvin epätodennäköinen skenaario, että kovin totaalista kyberhyökkäystä koskaan voitaisiin saada onnistumaan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Loppujen lopuksi voimalaitoksia tai sähkönsiirtoverkkoja ei kuitenkaan pystytä tuhoamaan kuin fyysisellä tuhoamisella."

Stuxnet, anyone?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #20

Wikipedia tietää kertoa: "Stuxnet on ensimmäinen mato, joka vakoilee ja uudelleen ohjelmoi teollisuusjärjestelmiä...Matoa pidetään asiantuntijoiden mukaan Israelin ja Yhdysvaltojen yhteishankkeena, jota valmisteltiin kaksi vuotta ja joka on George W. Bushin ja Obaman hyväksymä.
Hankkeen taustalla oli tarve löytää ei-sotilaallinen tapa jarruttaa tai estää Iranin väitetty halu rakentaa ydinase...
Edward Snowden vahvisti heinäkuussa 2013, että Stuxnet oli Yhdysvaltojen ja Israelin yhteistyössä kehittämä."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Stuxnet

Joten jos se pitää paikkaansa, niin kuka tahansa kellä on ohjeet käsissä ja on pääsyt tiettyyn teollisuusjärjestelmään, voi sekoittaa sen järjestelmän toimintaa "ei sotilaallisella" tavalla? Nykymaailmassa se tuntuu olevan täysin mahdollista.
Kiitos kommentista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En ole Antti Kauranteen ja Remeksen kirjoja lukenut, mutta jos on sama aihe kuin Jere Lainen kirjassa, että Venäjä hyökkää, niin kuulostaa sitten siltä, että kirjailijat pelottelevat lukijaa ennustamalla Venäjän hyökkäystä. Tämä tuntuu olevan mielestäni Venäjän vastaista propagandaa. Vai mitä sanot?

Kirjoitat: "Yksi vielä toteutumaton uhka on venäjänkielisten levottomuudet Suomessa.",
-kertoisitko missä päin Suomea nämä levottomuudet ovat? En ole ainakaan näillä kaakkoiskulmilla mitään vastaavaa huomannut.

Tilasit Jere Laineen kirjan, joten pian olet matkalla sen tapahtumiin, jotka alkavat aurinkoisena päivänä Vappuna 2015...ravintolalaiva Kaunis Veera...!
Onnea lukumatkalle Jere Laineen kirjan parissa.

Kiitos kommentista!

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Tämä Jere Laine ei ole sotaa kokenut mies. Teoreetikko,joka on ottanut oppia kauheuksiin terrori uutisoinnista.

Sitkeä sissi sinä, kun jaksoit lukea moisen opuksen!

Mielenkiintoista, mitä tarkoitusta varten noita kirjoja kirjoitetaan,
jos oppimateriaaliksi mihin ei missään tapauksessa saisi päätyä, niin hyvä sitte.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Niin kuin kirjoitin blogissa lähdin toteuttamaan lupaustani kirjailijalle, joten pakko oli lukea. Nuo Laineen fantasiat kirjassa kaikkine kauheuksineen tuntuvat ihan todelliselta sodalta ja tuovat lukijalle jopa "sodan hajun" taistelukentältä, joten en suosittelisi luettavaksi sitä heikkohermoisille!

Kiitos kommentista!

Kuunnellaanpa mieluummin musiikkia ja kesän kuiskauksia. :)

https://www.youtube.com/watch?v=6osj_0J193g
МУЗЫКА для души ● Шёпот лета ● Whisper of the summer

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos Viola kaunista, parempi noin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se on totta että kirjailijat pelottelevat että Venäjä hyökkää tavanomaisilla aseilla. Venäjä on taloudellinen kääpiö ja sotilaallisestikin heikko, se ei hyökkää jos on riittävästi vastusta.

Mutta Venäjä käy kybersotaa Suomeakin vastaan jatkuvasti. VenäjänAika -lehdessä mainitaan tällaisina tonttiostot, nettihäirintä ja rajavuodot. Venäjä tähtää näillä poliittiseen painostukseen.

Mainitsin että Suomessa ei ole venäläisten aiheuttamaa levottomuutta. Astahov ja Bäckman ovat yrittäneet mm. lapsikiistojen avulla lietsoa epäsopua mutta ne ovat laantuneet nopeasti. Sellaisiahan on maailmalla useita, Transnistria, Georgia, Krimi, itä-Ukraina. Näistä on tullut jäätyneitä konflikteja, niistä on kaikille vain harmia.

On hienoa liikkua keski-Euroopassa: Ei rajapuomeja, ei tarkastuksia, ei konepistoolimiehiä, ei passeja ja viisumeita. Aikaisempina vuosisatoina siellä ei ole muuta tehtykään kuin sodittu, eli vanhoja kaunoja olisi riittävästi sotimiseen ja piikkilankojen käyttöön.
Rauhan tie on vaikea, tulisipa Venäjäkin joskus yhteiselle tielle!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Leo Mirala!

Arvostan kovasti sinun mielipidettäsi ja kiva kun tulet keskustelemaan, mutta kuitenkin tässä blogissa on tarkoitus keskustella Jere Laineen kirjasta.

Sitten kun olet lukenut kirjan, jossa on paljon materiaalia myös venäläisten puolelta. Esim. miten Venäjä valmistautui hyökkäykseen millaisia suunnitelmia ja millaista propagandaa on kirjailijan mielestä sieltä päin ollut ja miten ne toteutuvat tai sitten ei...
Sitten voit tehdä vaikkapa oman blogin aiheesta!

Jatketaan nyt tätä kesää Suomen rauhallisissa maisemissa ilman paniikkia, että Venäjä hyökkää!

Kesän kunniaksi kuunnellaanpa vaikkapa Säkkijärven Polkkaa:

https://www.youtube.com/watch?v=XztPbQOOnzg
Lasse Pihlajamaa - Säkkijärven Polkka 1960

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kaikille tähän asti keskusteluun osallistuneille ja blogin lukijoille!

Videossa kaunis musiikki merenaaltojen mukaan.

Olkaa hyvä! Пожалуйста!

https://www.youtube.com/watch?v=DaxdJL0ZUB4
красивая музыка под шум моря

Oikein mukavaa päivän jatkoa kaikille!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luin Jere Laineen kirjan SOTA 2016, Lintukodon loppu.

Olen lukenut paljon vuosikymmenien aikana sotakirjoja. Laineen kirjassa sota esitettiin samantapaisena kuin mitä se on ollut toisen maailmansodan aikana. Uutta oli gps:n ja tietokoneiden käyttö johtamisessa. Tällaista kuumaa sotaahan on käyty monessa paikassa, Syyria, Ukraina, Georgia ym.

Aikaisempiin sotiin verrattuna on tullut uusi piirre, maahan soluttautuneet sadat kenties tuhannet agentit jotka käskyn saatuaan aktivoituvat. Vuosikausia Suomessa asunut Galina käskyn saatuaan tappaa avomiehensä. Myös Remeksen kirjassa Jäätynyt helvetti on agenttien toimintaa.

Kirjassa tulee selkeästi esiin koko ajan käytävä informaatiosota. Se on tälläkin hetkellä sitä että monet venäjänkieliset haukkuvat jatkuvasti Suomea ja EU:ta ja kehuvat Putinia. Se on "sotaa" jonka tarkoitus on saada tavalla tai toisella levottomuksia ja Suomi alistettua Venäjän tahdon alle. Bäckman ja Astahov eivät ole tosin vielä saaneet isompaa aikaan.

Kirja on melko hyvä sotakirjana ja ennenkaikkea se antaa selkeän viestin idän suuntaan että Suomi ei ole helposti valloitettavissa aseilla kuten Krimi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Leo Mirala kirjoitti: [Aikaisempiin sotiin verrattuna on tullut uusi piirre, maahan soluttautuneet sadat kenties tuhannet agentit jotka käskyn saatuaan aktivoituvat.],

-en huomannut, että kirjassa olisi kerrottu niin, tai vihjattu siihen,että "...maahan soluttautuneet, nimenomaan Venäjältä, sadat kenties tuhannet agentit jotka käskyn saatuaan aktivoituvat...".
Vakoilija hahmo Galinakin oli jo "nukkuva agentti" ja tykkäsi normaali elämästä..ja totta, kun käsky tuli alkoi toimia..hän on tosi julma tappaja, koska hänkin on sotilas vaan näkymättömällä kentällä. Tappoi hän kirjailijan mukaan säälimättömästi ei vaan aviomiehensä, mutta presidentti Putininkin. Luithan loppuun asti?

L.Mirala : [...informaatiosota. Se on tälläkin hetkellä sitä että monet venäjänkieliset haukkuvat jatkuvasti Suomea ja EU:ta ja kehuvat Putinia.],
- nykyään informaatiosota käydään ympäri maailmaa ja en sinuna leimaisi erityisesti siihen Suomessa asuvia venäjänkielisiä!?

Kiitos kommentista ja mukavaa kesän jatkoa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilmeisesti kirjailija tiesi Venäjän käyttämistä huumeista. Niiden avulla hänestä tuli tunteeton tappaja. Tuli vain mieleen että Venäjä on erikoistunut huumeiden tutkimiseen ja käyttämiseen agenteilla ja myös urheilijoilla.

Informaatiosotaa käydään kaikkialla maailmassa mutta puhutaan nyt vain Venäjän käymästä sodasta Suomea kohtaan. Oletko huomannut että ruotsalaiset tai norjalaiset samalla tavalla näillä palstoilla haukkuisivat Suomea?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Leo Mirala!

Tässä blogissa arvioidaan Jere Laineen kirjaa! Ja pyytäisin ystävällisesti pysymään sillä linjalla! Kiitos kommentista.

Käyttäjän JarmoLaine kuva
Jarmo Laine

Ja tässä kirjailija vastaa:

Huomasin vasta nyt tämän blogin jatkon.

Minusta on hienoa, että saan myös kriittistä palautetta. Violan kirjoitukset edustavat aivan parasta mahdollista sellaista.

Olen otettu siitä, että luit kirjani, Viola. Hienoa. Vielä hienompaa on, kun huomaan sinun lukeneen tekstin ajatuksella.

Jep, olen sotilas, ja katson asioita sotilaan näkökulmasta, mutta olen, mitä syvimmin, nimenomaan ihminen.

Oletan ja päättelen, että Galinan hahmo kosketti sinua syvästi. Se on hienoa. Se oli tarkoituskin.

Sota on järkyttävä asia. Olen työskennellyt elämästäni kolmisen vuotta sotatoimialueilla sekä Libanonissa, että entisessä Jugoslaviassa, joten en puhu sodasta pelkästään teoriassa. Minua on syytetty "serbien ystäväksi", kun olen kertonut tosiasioista (fiktion kautta) parissa edellisessä kirjassani.

Näissä:

Sarajevon panttivangit, 2010, ISBN 9789522202086
Naton vakooja, 2010, ISBN 9789522202857
Pako, 2011, ISBN 9789524986069

Joka tapauksessa: Kiitos kommenteistasi ja palautteestasi. Arvostan näitä suuresti. Kutsun sinut Facebook- ryhmääni mukaan keskustelemaan edelleen: https://www.facebook.com/groups/332935353736707/

Uusin kirjani "Al-Thar- Kosto" julkaistaan nyt maaliskuun alussa. Olet muuten tervetullut julkaisutilaisuuteen 8.3.2017 klo 13.00 Lahden Upseerikerholle.

Terveisin,

Jarmo "Jere" Laine

Tämän blogin suosituimmat