Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kulttuurivirtauksia

  • Kulttuurivirtauksia
  • Kulttuurivirtauksia
  • Kulttuurivirtauksia
  • Kulttuurivirtauksia
  • Kulttuurivirtauksia
  • Kulttuurivirtauksia
  • Kulttuurivirtauksia

Auttaako kulttuuriyhteistyö talous- ja poliittisten erimielisyyksien ratkaisemisessa?

Näin uskovat ainakin täällä Imatralla, jossa tehdään tosi paljon kulttuuriyhteistyötä Pietarin kanssa. Esimerkiksi 1.3.2013 alkanut "Imatra-St.Petersburg Cultural FloW -projekti" päättyi vuoden 2014 lopussa.

Tulokset on kerätty kirjaan "Kulttuurivirtauksia", jonka painaminen on osarahoitettu EU:n tuella.

On pidetty kulttuuriseminaarit, niin Pietarissa (15.11.2013) kuin Imatralla 8–13.11.2014). On pidetty myös molemmissa kaupungeissa lasten ja nuorten musiikki- ja tanssileirit. Pietarissa pidetty Romanssimusiikin iltakonsertti jossa esiintyivät ESSe-kvintetti ja Romantika-yhtye solisteinaan Elena Putina ja Sari Kaasinen.

Seminaareissa on pohdittu myös muita asioita, esimerkiksi "Venäläiset maahanmuuttajat Suomessa-faktaa ja haasteita" (Anna-Maria Liukko Cultura-säätiön johtaja.).

"Etelä-Karjalan-rajattomia mahdollisuuksia vuosisatojen ajan" (Anu Talka, erikoissuunnittelija, Etelä-Karjalan Liitto, FM (Suomen historia" ja KTM).

"Venäjä ja Eurooppa: identiteetin henkinen perusta ja kulttuurien välisen keskustelun ongelma" (A. P. Markov, kasvatustieteiden tohtori, kulturologian tohtori, Venäjän tiedeyhteisön kunniajäsen ja Pietarin Humanistisen yliopiston professori).

"Musiikkikulttuurien limittyminen. Erilaisen ja yhteisen yhdistyminen."( Mihail Krylov, säveltäjä, runoilija, musiikkiohjelman vetäjä radiokanavalla " Sankt Peterburg. Pietari) ja niin edellen.

Vajaan puolen miljoonan euron projektibudjetilla on liikuteltu ihmisiä fyysisesti naapurikaupunkiin osallistumaan monipuolisiin tapahtumiin. Liikkumista on tapahtunut myös tietämyksen tason kohoamiseen. Kun tiedetään naapurista enemmän, väärät tiedot ja luulot vähenevät. Naapuri -ja kulttuurituntemus ovat vahvistuneet ja päämääränä olevaa kulttuuriyhteistyön lisäämistä Imatran ja Pietarin välillä on taas lähestytty iso askel. Projektin kuluessa on Euroopassa tapahtunut monia negatiivisia asioita.

Kulttuuriyhteistyön lisääminen voi olla apuna myös talous- ja poliittisten erimielisyyksien ratkaisemisessa., kirjoittaa Tarja Vahtokari-Sahari, joka on "Imatra-St.Petersburg Cultural FloW-projektin" koordinaattori.

Imatra on tehnyt paljon muutenkin yhteistyötä Pietarin ja myös kaksoiskaupungin Svetogorskin kanssa. Tuntuu, että olemme jo tosi hyviä lähinaapureita keskenämme. Jos vielä puoli miljoonaa ropsahtaa jostain seuraavalle projektille, niin varmasti naapurussuhteet paranevat vielä entisestään. Se on erittäin tärkeä juuri nyt kun turistit Venäjältä Imatralle häipyivät. Ja ei ole tietoa milloin he palaavat. Esim. UV kirjoitti tammikuussa "Venäläiset eivät palaa tänä vuonna", ja: Venäläisten ostosmatkailun aallonpohja ei ole vielä ohitettu, arvioi professori Pekka Sutela Lappeenrannan teknisestä yliopistosta.

Joten pidetään kiinni venäläisistä yhteistyökulttuuri projekteilla kun rahakin on EU:lta saatavissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat