Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Mä kauniin tiedän kukkasen

  • Mä kauniin tiedän kukkasen
  • Mä kauniin tiedän kukkasen
  • Mä kauniin tiedän kukkasen
  • Mä kauniin tiedän kukkasen
  • Mä kauniin tiedän kukkasen
  • Mä kauniin tiedän kukkasen
  • Mä kauniin tiedän kukkasen

Kukkaset ovat hyviä terapeutteja, ne auttavat ilossa kuin surussakin. Kukat luovat mukavuutta ja kodikasta tunnelmaa. Mutta tiedämmekö kaiket kukkasista? Tiedämmekö sen, että monet kukkaset, joita kasvatetaan kodeissamme ovat vihreitä ihmeparantajia ja todellisia huoneiston mikroilmaston puhdistajia?

Joillakin kasveilla on voimakas vaikutus erilaisiin bakteereihin ja niillä voi sterilisoida haavoja ja sillä nopeuttaa parantamista.

Ne voivat imeä itsensä myrkyllisiä aineita ja puhdistaa ilmaa magneettisesta säteilystä ja minimoida kodinkoneiden ja synteettisten materiaalien haittavaikutuksia huoneistossa.

Esittelen tässä muutamia kukkia, joita voi kasvattaa huoneistossa ja hieman siitä mihin ne vaikuttavat. Näitä kukkia, ainakin kolme ensimmäistä, olen jossain vaiheessa itsekin kasvattanut ja tiedän hieman niitten vaikutuksesta.

Aloe Vera.

Yksi hyödyllimmistä huonekasveista. Se ei vain puhdista huoneen mikroilmastoa, puhdistaa myös ihoa ja parantaa haavoja. Aloe Vera lehdet sisältävät nestettä ja geelia, joilla on desinfioiva vaikutus ja se nopeuttaa haavojen parantamista. Siitä on apua ihon puhdistuksessa ja vaikkapa esimerkiksi rauhoittamaan auringossa palaneen ihon ärsytystä. Aloen hoitovaikutus on ihon tulehdusta poistava, limakalvoja suojaava ja niitten uudistumista lisäävä ja myös rauhoittava . Aloen mehu on hyvä lääke haavojen parantamiseen. Sillä on antibakteerisia ominaisuuksia ja se vähentää tulehdusta

Miten saa mehua? Leikata alaosa lehtiä tyvestä niin siitä alkaa valua kellertavaa karvasmakuista nestettä, joka on sen mehu.

Ulkoisten ominaisuuksien lisäksi aineella on myös muita terveydellisiä vaikutuksia sisäisesti nautittuna.Se puhdistaa myös elimistöämme sisältä päin. Aloe Vera kukka tähän!

Tulilatva

Eli Kalanchoe kukka, joka Suomessa tunnetaan nimeltään Tulilatva. Se on myös vihreä ihmeparantaja niin kuin aloe vera.

Kansanparantajat ehdottavat esimerkiksi pureskella sen lehtiä jos tuntuu siltä, että kurkussa ja suussa on tulehdusoireita, koska uskotaan, että sillä on voimakas antibakteerinen vaikutus. Kalanhoen tuore mehu voi pysäyttää verenvuodon. Jos mehevästä lehdestä poistaa päällimäinen läpinäkyvä kerros, niin voidaan laittaa kosteanpuolinen lehti haavojen tai paiseiden päälle. Sen mehu desinfioi ja nopeuttaa haavojen paranemista.

Pelargonia,

eli Geranium on niin kuin kotiapteekki ikkuna laudalla. Sen lehti on ei vain ensiapuna vaivoihin. Kukka tuottaa aineita, jotka tappavat streptokokit ja stafylokokit! Kukalla on kuitenkin epämiellyttävä haju. Voi testata itseään : jos kukan tuoksu tuntuu epämiellyttävältä, niin terveytemme on kunnossa, mutta jos tuoksu tuntuu hyvältä, niin tutkijoitten mukaan hermostomme tarvitsee remonttia. Lehtien haistelu rauhoittaa, joten kukka voi olla vaikkapa makuhuoneessa niin kuin aloe verakin, koska se vapauttaa happea ja imee hiilidioksidia. Sen lisäksi, talossa jossa kasvaa pelargonia ei viihdy kärpäset ja se puhdistaa mikroilmastoa tupakan hajusta. On tämäkin ihme-kukka! Pelargonia kukka tähän!

Rönsyliljat - Chlorophytum

Ne kasvattavat pitkistä, kapeista, vihreistä ja joskus juovikkaista lehdistä muodostuvan ruusukkeen. Niiden kukat ovat valkoisia ja tähdenmuotoisia.

Mikroilmasto puhtaaksi

Kukka on mestari kaikkien kukkien keskuudessa, jotka pystyvät puhdistamaan mikroilmastoa huoneistossa myrkyllisistä kemikaalisista aineista.

Se imeä itsensä jopa formaldehydit, fenolit ja hiilimonoksidit. Vain 24 tunnissa tämä kukka voi lähes täysin (noin 70%)puhdistaa mikroilmaston keskikokoisessa huonessa imemällä itsensä haitalliset mikro- organismit.

Lisäksi kukalla on voimakas bakterien tappava vaikutus. Tämä kasvi on niin kuin vihreä suodatin joka suojaa ihmistä aineista, jotka voivat aiheuttaa allegrioita tai sairauksia.

Kukkien kasvattaminen

Ainakin näitä kolme ensimmäistä kukkaa olen kasvattanut ja käyttänyt joskus haavojen parantamisen ja jopa yrittänyt Aloe Veran mehua valmistaa kotioloissa. Sisäkukat kasvatettiin aina ikkunalaudoilla, mutta nykyhuoneistoissa ikkunalautaa ei ole olemassakaan, joten harrastus valitettavasti ei onnistu enää helposti.

Muuten Venäjällä monessa ikkunassa näkee tänäpäivänäkin ikkunalaudalla pelargonian ja aloe veran ja niitä käytetään ensiavuksi pienempiin vaivoihin.

Näillä kukanmerkeissä kaikille oikein hyvää joulua! Voikaa hyvin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos Kaija suosittelustasi! Oikein kaunista Joulua Sinulle!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos hienosta jutusta. Täytyy pyytää rönsylilja ystävättäreltäni.
Hyvää Tapaninpäivää!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos, Margareta!
Hyvää Tapaninpäivää Sinullekin! Kiva kun piipahdit sivulleni!

Tämän blogin suosituimmat