Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

10 Miljoonaa rajanylitystä

Kaakkoisrajalla paukahti rikki 10 miljoonan matkustajan raja Etelä-Karjalan lehdet kertovat.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla ylitettiin tiistaina 10 miljoonan matkustajan raja. Kyseessä on kaikkien aikojen ennätys. Loppuvuodesta odotetaan vielä erittäin vilkasta. Vuoden kokonaismatkustajien määrään arvioidaan nousevan 10,4 miljoonaan. Vuonna 2012 rajanylityksiä oli 9'626'000

Vuodenvaihteessa odotettavissa ruuhkaa rajalla.

Rajanylityspaikoilla odotetaan olevan liikennettä on huomattavasti enemmän 27.12.2013-12.01.2014. Erityisen vilkasta Venäjältä Suomeen saapuvia on 27.-28.12. sekä 3.1.2014. Suomesta Venäjälle lähtevä liikenne vilka‬stuu 3.-4.2014 ja loppiaiseen jälkeen viikolla kaksi.

Kymmenn miljoonaa

Ajatella, että turistien määrä kaakkoisrajalla on kaksinkertainen jos verrataan Suomen väkilukuun!

Ei suomalaisia matkailijoita riittäisi täyttämään tätä yli 10 miljoonan rajan ylitystä. Joten venäläisiä he ovat! Onhan jo todettu monesti, että venäläiset rakastavat Suomea! Ja eihän suomalaisetkaan vihaa venäläisiä, vaikka Venäjää kohti sitä ennakkoluuloa löytyy, mutta varmasti niin Joulu- kuin Uudenvuoden juhlat tuovat iloa niin venäläisille kuin suomalaisille saman juhlapöydän ääressä.

Hyvää tulevaa Joulupyhää ja 2014 Uuttavuotta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ylitin tänään itsekin kaksi kertaa Suomi-Venäjä rajan (meno ja paluu) kun kävimme Viipurissa jouluostoksilla.

Eli jokainen joka lähtee myös palaa takaisiin lähtömaahan, niin suomalaiset kuin venäläiset. Miten voi päätellä montako matkailijaa mistä maasta on kotoisiin?

Ehkä suomalaisten rajanylitykset tankkaamaan ja tupakan ostoksille tuovat saman verran kertoja kuin venäläisten? En tiedä. Ainakin itse olen ylittänyt Suomi-Venäjä rajan kolme kertaa niin marrass - kuin joulukuussa joten käyntini ovat myös tilastoissa. Jotkut suomalaiset reissaavat useamman kerran kuussa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tänäänkin Suomen ja Venäjän rajanylityspaikat elää ja iloisesti ylittäen jo miljoonan rajaa autot ja raskaammatkin ajoneuvot sukkuloivat teitä pitkin molempiin suuntiin...!:-)

Venäjän nettisivu " На границе" - "Rajalla" > "Лента сообщений"
kertoo tilannetta jokaiselta rajanylityspaikalta kuinka monta autoa on täällä hetkellä jonossa Suomen ja Venäjän rajalle päin, vaikka tiedot hieman viivästyvätkin. http://nagranitse.ru/

Kurkistin äsken liikenneviraston kelikameroitten Web-sivulle, josta näkee, että märkää keliä on Suomesta päin rajanylityspaikoille...!
http://www2.liikennevirasto.fi/alk/kelikamerat/kam...

Turvallista matkaa molempiin suuntiin! Hyvien Enkeleitten varjellusta jokaiselle!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Imatran rajan ylityspaikan palvelujärjestelyissä alkoi uusi ajanlasku, kun eilen avattiin uudella tarkastuskentällä ensimmäiset Venäjältä saapuvan ei-tullattavan henkilöliikenteen tarkastuskaistat.

Nopeutta asioihin tuo se, että uusien kaistojen kulkijan passintarkastus käy kirjaimellisesti käden käänteessä. Matkustusasiakirjat voi ojentaa tarkastuspisteessä istuvalle tarkastajalle suoraan auton ikkunasta ulos tulematta.

- Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, eilen aamuvuorossa passeja tarkastanut nuorempi
rajavartija Ville Räihä kertoi Uutisvuokselle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Uutisvuoksen kirjoituksen mukaan 22.12.2013 Matti Veijalainen " Raja aukesi uuteen aikaan Imatralla" veikkailuissa Imatran rajanylityspaikalla tulossa uusi vuorokausi ennätys.

Toistaiseksi voimassa oleva ennätys on peräisin viime tammikuun 4.päivältä, jolloin Imatralla kirjattiin noin 15 600 rajan ylittäjää. Se osui saumakohtaan, jossa Suomessa Uutta vuotta viettäneet venäläiset palailivat kotiin, ja loppiaisen ja vanhan venäläisen joulun viettoon tulleita oli samaan aikaan suuri joukko saapuvassa liikenteessä.

Tänään muuten kävimme Svetogorskissa (Enso), muttemme päässeet Venäjän puolelta "ei-tullattavien" henkilöliikenteen tarkastuskaistojen kautta, linja oli suljettu iltapäivällä. Lehtikirjoituksesta käykin ilmi, että nyt testataan uutta palvelujärjestelyä ja eilen iltapäivällä oli testattu myös Venäjälle päin lähtevän liikenteen tarkastuksen toimivuutta.

Me pääsimme kuitenkin aika nopeasti edestakaisiin entiseen malliin, mutta täytyy sanoa, että aika sokkeloista siellä mielestäni on kun molempiin suuntiin kentällä nyt on tehty uusia kaistoja. Monet kuljettajat olivat hieman eksyksissä.

Tämän blogin suosituimmat