Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

HARASOO ! ХОРОШО

 • HARASOO ! ХОРОШО
 • HARASOO ! ХОРОШО
 • HARASOO ! ХОРОШО
 • HARASOO ! ХОРОШО
 • HARASOO ! ХОРОШО
 • HARASOO ! ХОРОШО
 • HARASOO ! ХОРОШО

Helsingin kulttuurikeskus oli järjestänyt venäläisen kulttuuri teemaviikon, joka sisälsi runsaasti ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsillekin; esimerkiksi kasakoita, balalaikkoja, venäläisiä kansansatuja, runoja, romansseja; Tsaikovskia ja Ahmatovaa..myös blinejä, borschia,zakuskaa jne. Tapahtuma valloitti Kanneltalon ja Malmitalon viikon ajaksi 21.-26.10.2013

Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liiton ry:n (SVYL/FARO)järjestöjen edustajat, jotka osallistuimme seminaariin pääsimme osallistuimaan VENÄJÄ- MESSUt avajaisiin 25.10.13 Kanneltalossa, josta muutamia kuvia ja videoita tuon tässä esille.

 • Avaus- ja tervehdyssanat

 • Harmoniikka ja lauluesitykset

 • Venäläinen laulu kuoro

 • OPA! jazzmusikki orkesteri

OPA!'n musiikkityyli on ”Iloista ja hauskinta ikinä; mitä on Venäjältä Suomeen tuotu. OPA! kunnioittaa vetävää musiikkia esittävien puhallinorkestereiden perinteitä riemukkailla lauluilla ja himokkailla tanssirytmeillä, joissa yhdistyvät ainakin klezmer, neuvostopop, nostalginen kitsch, punk, ska, rock, big band brass ja folk. Villiä, taidokasta soittoa ja aitoa karnevaalitunnelmaa tarjoilevat entisen Neuvostoliiton eri alueilta kotoisin olevat muusikot”.

Tällaiseen tunnelmaan yhdyn, vaikken osaa esityksessä erottaa noita kaikkia eri soittotyylejä. Videointi siinä ei onnistunut, mutta netistä löysin videoita OPA-orkesterin esiintymisestä.

OPA: ”Finlandija”

Виновата ли я...?

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Venäläisen kulttuuri viikon esittelyssä sanotaan, että OPA!'n musiikkityyli on ”Iloista ja hauskinta ikinä; mitä on Venäjältä Suomeen tuotu.",
itse en ole asiantuntija jazz-musiikissa, mutta miten täällä keskustelupalstalla? Onko mielestänne todella "iloista ja hauskinta ikinä mitä Venäjältä Suomeen on tuotu?"

Jos ottaisimme huomioon vain musiikin, eikä sitä, keitä he ovat kansallisuudeltaan!

Alempana vielä video, jossa esiintyy Jazz-yhtye OPA.

Olkaa hyvää! Пожалуйста! Jos kiinnostaa!

https://www.youtube.com/watch?v=qFhTS13GHYA

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Spasiiba!
Olisi ollut kiva olla sielläkin kun kävin Helsingissä, mutta kun joka paikassa ei voi olla yht´aikaa , kuten jotkut ystäväni uskovat.
Mielelläni maistaisin aitoja blijä ja tekisin ite, mutta se tyssää siihen ettei ole niiden tekoon lettupannua. Paistan letut isokokoisina tavallisilla paistinpannulla. Ei jokaista ruokalajia varten voi olla omat välineet.
Bliniipannulla paistuisi varmaan myös kansankokki Kolmosen reseptin mukaiset syrninkit joita mös teki mieli kokeilla kun liin reseptin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Margareta Blåfield : [Bliniipannulla paistuisi varmaan myös kansankokki Kolmosen reseptin mukaiset syrnikit joita mös teki mieli kokeilla kun luin reseptin.],

- varmaan "syrninkit" tarkoittaa ( ven.сырники) kun en nähnyt sitä Kolmosen ohjelmaa, jossa hän kertoi. Kyllähän niin blinejä kuin syrnikoitakin voi paistaa tavallisella paistin pannulla. Kunhan laitat esimerkiksi vähemmän sitä letun taikinaa. Itse paistan lettuja tavallisella paistinpannulla ja laitan taikinaa ruokalusikallisen joka lettua/bliniaa kohti. Niitä mahtuu paistin pannulle 4 kappaletta. Hieman hankalaa on niitä kääntää; muttei hankalampaa kuin yhtä isoa.

Joten onnea kokeiluun ja, Hyvää ruokahalua! Приятного аппетита!

Kiitos kommentistasi!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Just niin, niit on hankala kääntää mut täytyy kokeilla. Yhtä isoa se vasta helppoa on kääntää, se käänty heittämällä. Kun vaan taikina pysyy koossa,
joskus olen laittanut vähän vehnänalkioita joukkoon ja huomannut että paremmin pysyy lätyt koossa, en tiedä mistä johtuu, mutta ei pahentanyt makua ainakaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #8

Margareta Blåfield : [Yhtä isoa se vasta helppoa on kääntää, se käänty heittämällä. Kun vaan taikina pysyy koossa,],

- olen joskus kokeillut "heittämällä", se vaatii hieman harjoittelua. Olen nähnyt kuinka ammattilaiset heittävät niitä ilmaan ja siellä se kääntyy...
Vuosia sitten jossain päin Venäjää/Neuvostoliittoa tai oikeastaan Volga joen mutkassa olin täydennyskoulutuksessa kävin syömässä "Blini-kahvilassa"- "Кафе Блины" jossa oli noin 30 erilaista täytettä ( suolaista, makea tai rasvaisempaa..) blineille ja taikinaankin käytetty erilaisia jauhoja. Se oli tosi suosittu kahvila. Jokainen sai makunsa mukaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #9

Täällä Tampereella on vohvelikahvila jossa saa erilaisia täytteitä, suolaista ja makeaa. Se on kans kovin suosittu, Olen kai minä joskus yrittänyt tehdä blineitäkin . muistan ostaneeni sitä varten tattarijauhoja,

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #10

Margareta Blåfield : [...muistan ostaneeni sitä varten tattarijauhoja,],

-itse en ole paistanut tattarijauhoista, mutta olen kyllä syönyt. Taikinaan kuitenkin lisätään vehnäjauhoja.. Alempana video siitä. Jos et ymmärrä venäjää, niin voin myöhemmin kääntää.

http://www.youtube.com/watch?v=QQyY0OEydrE

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #11

Kyllä taikinaan pitää myös lisätä vehnäjauhoja, eivät ne muuten pysyy koossa. Jostain kaupoista saa valmiita sekoituksia. Harvoin enää teen mitään lättyjä. Kevällä sentään piti nokkoslättyjä tehdä, kun ne ovat niin mahottoman hyviä.
Ja nje panimaju paruski, vaikka olen vuoden verran yrittänyt aikoinani opiskella sitä työvänopistossa. Minun päähäni kielet eivät uppoa tavanomaisin tankkausmenetelmin. ainoastaan käytännön harjoittelulla. Ei sinun silti tartte käännöstä laittaa.
Oli siitä kuitenkin se hyöty, että osaan suurinpiirtein aakkoset ja siten lukea opasteita ja kadunnimiä. Siitä on jo paljon hyötyä jos ittekseen eksyilee suurkaupungissa.
Pietarinkin loisto on minulta vielä näkemättä.
Siihen meinaan kyllä mennä pikaviisiitille ainakin, Meinannut jo monta vuotta kun on halpoja risteilyjä. Vaikka se on aika turhauttavaa.
Pitäisi olla ainakin pari viikkoa, että edes jotain ehtisi nähdä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #12

Margareta Blåfield: [Ja nje panimaju paruski, vaikka olen vuoden verran yrittänyt aikoinani opiskella sitä työvänopistossa],

- jos haluat silloin tällöin kuunnella venäjänkieltä, niin piipahda nettisivullamme http://www.radioviola.net/ se on venäjänkielinen.Paitsi blogit.

Paikassa "Музыкальная страница >> Детские песни" ( Musiikki sivu > Lasten laulut) ainakin löydät venäjänkielisiä lauluja karaokessa ja kirjainten äänteleminen.
Myös "Песни в караоке"- Kapaoke venäjänkielisten lauluja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #16

Ole hyvä!
Siellä on aika paljon materiaalia, täytyy tehdä "inventaario" katsoo mitä jättää tai poistaa, ja mitä laittaa uutta. Se on nykyinen harrastukseni bloggauksen lisäksi.

Reija Hirn

Eikö tällaisia mielenkiintoisia tapahtumia voisi järjestää keskemmälläkin Suomea, ei aina vaan Helsingissä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reija Hirn,

- tällaisia tapahtumia ei pysty muualla järjestämään, koska "rahat ovat" Helsingissä. Olisikin mielestäni erittäin tärkeää viedä venäläistä kulttuuria ja "venäläistä sielua" lähemmäksi suomalaisia ympäri maata, että olisi niin kuin kosketus venäläisyyteen, niille kansalaisille, jotka eivät ole koskaan käyneet Venäjällä ( kuulemma sellaisiakin on olemassa!) ja joita se pelottaa!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen minä ajoittain kuulunut Venäjä-Suomi ystävyysseuraan, mutta jäänyt pois koska en ole kuitenkaan osallistunut toimintaan kiinnostuksesta huolimatta. Osallistuin kerran pakkasjuhlaan Työväenopiston salissa, ja kivaa oli kun se oli etenkin lapsille tarkoitettu.
Tampereella on käsittäkseni aika vilkasta toimintaa ja monia alaosastoja.
Täällä naapuristossa asuu baabuskoja, olen minä vähän jutellut heidän kanssa. Kaikki eivät juuri suomea osaa, mutta pystyy sitä silti jotain kommunikoimaan kun on avoin mieli, vaikka ei ole yhteistä kieltä.
Virossakin ollan yhdessä naurettu makiasti venäjänkielisten mummojen kanssa joita olen toreilla tavannut.
Olen aikoinani tavannut inkeriläisen runoilijan, silloin nuori mies, joka vieraili kotimaisen kirjallisuuden laitoksella ja pyysi muistaakseni minulta jotain neuvoa runojensa suomentamiseen. Nyt ei tule mieleen hänen nimensä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tampereella on aika paljon venäläisen kulttuurin tapahtumia. On niitä muuallakin. Kts. 13.

Reija Hirn

Samaa mieltä. Kyllä rahaa pitäisi löytyä venäläisen kulttuurin tutuksi tekemiseen kun sitä tuntuu riittävän kaikkeen turhempaankin. Venäjä on kuitenkin naapurimaa ja venäläisyys lähempänä suomalaisia kuin eurooppalaisuus.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reija Hirn : [Kyllä rahaa pitäisi löytyä venäläisen kulttuurin tutuksi tekemiseen kun sitä tuntuu riittävän kaikkeen turhempaankin...ja venäläisyys lähempänä suomalaisia kuin eurooppalaisuus.],

- niin se on, mutta helpompaahan on tehdä työtä keskitetysti pääkaupunki seudulla ja ruksata paperille, että asiat ovat kunnossa, kun lähteä jonnekin vaikka tänne Kaakkois-kulmille järjestämään jotain vastaavaa. Täällähän on todella "venäläisyys lähempänä suomalaisia kuin eurooppalaisuus" ja kuka tietää kuinka lähellä se tulee olemaan jos ja kun viisumivapaus toteutuu Venäjän kanssa.

Ei turhaan sisäministerimme Päivi Räsänen tavannut äsken Venäjän sisäministerin Vladimir Kolokoltsevin Moskovassa.
- Mielestäni yhteistyömme yksi painopisteistä on maiden välisen kasvavan liikkuvuuden ja mahdollisen viisumivapauden vaikutukset. Tässä keskeistä olisi rikollisuuden torjunta ja yhteisen uhka-arvioiden tekeminen etenkin lähialueilla, Räsänen sanoi. (Uutisvuoksi 27.10.2013).

Tämän blogin suosituimmat