Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Bussiyhteys Joensuu – Petroskoi

  • Joensuun linja-autoasema
    Joensuun linja-autoasema
  • Petroskoin linja-autoasema
    Petroskoin linja-autoasema

Joensuusta Petroskoihin avataan bussiyhteysasiasta kertoi tänään 31.7.13 Uutisvuoksi.

Joensuun ja Petroskoin välillä avataan säännöllinen kansainvälinen linja autoyhteys. Ensimmäinen vuoro ajetaan perjantaina ja säännöllinen liikennöinti käynnistyy virallisesti ensiviikon torstaina. Vuoroja aja kolmesti viikossa joensuulainen Linja-Karjala Oy. Bussi saapuu Joensuuhun kello 11 ja lähtee takaisin klo kello 17. Linjalle havitellaan etenkin venäläisiä ostosmatkailijoita.

Bussilla pääsee tullijonon ohi. Olemme myös laatineet aikataulun niin, että matkustajille turvataan sujuvat jatkoyhteydet, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jukka Komulainen. Matka kestää 5,5 tuntia ja se maksaa 20 euro.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Pentti Hyttinen uskoo yhteyden parantavan työssäkäyntiä ja muuta liikkumista rajan yli. Hänen mukaan säännöllistä junayhteyttä ei nyt suunnitella.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalan Sanomat ja Karjalainen lehti. STT.

Juna?

Mihin lienee kadonnut se juna, josta paljonkin kirjoiteltiin mediassa ja viranomaiset molemmin puolin rajaa juhlallisesti avasivat junaliikenteen Joensuu-Petroskoi 28.12.2012?

Siitä olin kirjoittanut Uuden Suomen Vapaavuorossa.

Näin tapahtui myös täällä Imatralla. Luvattu oli junayhteys Viipuriin ja Pietariin. Juna odottelee jossain varikolla tai junat puksuttelevat paikoillaan odottaen viranomaisten heräämistä asian hoitamiseen?

Kuitenkin hyvää matkaa niille, jotka lähtevät ensi perjantaina linja autolla kulkemaan kohti Petroskoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Joachim Seetaucher

Luin tuon uutisen jo aiemmin "Opastajat" -nimiseltä karjalankieliseltä saitilta:

http://opastajat.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=550

"Lehtitiedoloin mugah Linja-Karjala da Karelavtotrans ollah piätetty avata 2.8.2013 autobussulinju Petroskoin da Joensuun välil. Bussu ajau kolme kerdua nedälis: nellänpiän, piätenčän da suovattan:
Petroskoi 5:30 -> Joensuu 11:00
Joensuu 17:00 -> Petroskoi 0:30
Hindu on 20 € libo 870 rbl."

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Venäjänkielisille lukijoille samasta aiheesta, koska tämä on uutta :
Впервые в Карелии налажено регулярное автобусное сообщение с Финляндией. Из Петрозаводска в финский город Йоэнсуу теперь будет ходить рейсовый пассажирский автобус.
Первый рейс, состоится завтра 2 августа 2013 года...Стоимость проезда в один конец составит 20 евро. Как обещают таможенники, пассажиры автобуса будут проходить контроль без очереди, правда, для этого необходим заграничный паспорт с действующей шенгенской визой, автобусы будут ходить три раза в неделю.
Дополнительные сведения по ссылке :
http://www.rg.ru/2013/07/26/reg-szfo/bus-anons.html
Счастливого пути!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Niin suomen- kuin karjalankielen ilmoituksissa kerrotaan, että vuoroja aja kolmesti viikossa joensuulainen Linja-Karjala Oy.
Venäjän puolelta kertomus antaa ymmärtää, että liikenne on järjestetty Venäjän Karjalasta päin.
Kuitenkin hyvä, että yhteys on järjestetty ja toivottavasti se jatkuu eikä käy niin kuin junien kohdalla ja Imatralla, jossa bussiyhteys oli viime vuonna avattu Pietariin, muttei se kauan kestänyt, kun lopetettiin!? Virkakoneiston byrokraattia on liikkeellä!

Tämän blogin suosituimmat