Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kupari ja terveytemme

 • Kuparilevy asetetaan kipukohtaan
  Kuparilevy asetetaan kipukohtaan
 • Kuparinen kaulanauha
  Kuparinen kaulanauha
 • Kuparista tehty ovenvedin
  Kuparista tehty ovenvedin

Elimistömme sisältää kuparia ja tietämättä me saamme sitä elintarvikkeista, esimerkiksi vaikkapa kahvista, kaakaosta, lihasta ,sitrushedelmistä, auringonkukan siemenistä ja niin edelleen. Kuparin puute elimistössämme voi aiheuttaa sairauksia esim. anemiaa, alentuneen hemoglobiinin, voimakkaan laihtumiseen jne.

Se, että tarvitsemme kuparia sisäisesti varmaan vaikuttaa siihen, että sen parantavan voiman ulkoisestikin ihmiset ovat huomanneet jo tuhansia vuosia sitten, esimerkiksi Antiikin Kreikan tutkija Aristoteles kirjoitti, että kupari levyjen kiinnittäminen ihoon poistaa mustelmia ja turvotusta ja auttaa haavojen hoidossa.

Kuparilla on parantava voima

On huomattu, että ulkoisesti käytettynä kupari lisää kehon vastustuskykyä infektioihin ja vaikuttaa ihmiseen siten, että tekee rauhallisemmaksi ja vaikuttaa positiivisesti neuro- ja verisuonitauteihin... Kupari astioitahan käytettiin ammoisista ajoista ja huomattiin, että vesi niissä oli puhtaampi.

Ulkoisesti käytettynä menetelmiä sanotaankin "metalliterapiaksi".

Nyt puhutaan kuparista, vaikka siihen sopivat myös niin kulta, kuin hopeakin. Asiantuntijoiden mukaan ... "kupari on poikkeuksellisen hyvä ja turvallinen ulkoiseen käyttöön ... on vaikea löytää paras ja täysin vaaraton aine kuin kupari ... se ei poista kaikkia kipuja, vaan niitä (esim. iskias, noidannuoli, selkäkipu, iskias...), jotka on tarkoitettu luonnon paranettavaksi. Kuparin atomit tunkeutuvat ihon läpi ja tuhoavat bakteereita.

Kirjoitukseeni olen kerännyt materiaalia Internetistä, vaikka on hieman omaakin kokemusta kupari levyjen käytöstä. Venäjällä kansanparantajat ovat pitkään käyttäneet hoitoon kuparia. Siillä hoidettiin iskiasta, polyartriittiä, mustelmia ja luunmurtumia, epilepsiaa ja monia muita sairauksia. Uskotaan, että kupari lievittää tulehdusta, rauhoittaa kipua, auttaa välttämään infektioita, stimuloi elimistön puolustuskykyä ja jopa suojaa koleralta se oli havaittu kun oli aikanaan kolera vuosi, niin ne henkilöt, jotka olivat töissä kuparia käsitteleviä tehtailla tai asuivat lähellä, eivät sairastuneet koleraan.

Ja kun Venäjältä olen kotoisiin, niin muistan miten kansan keskuudessa suhtautuivat esimerkiksi kuparin käyttöön. Mustelman parantamiseen aina löytyi keino, jos ei 5 kopeekan kolikko, niin lusikka, ja jos ei hopeinen, niin muu metallinen.

Nyt kuulemma vuodelta ennen 1961, 5 - 3 tai 1 kopeekan kolikkoa Venäjällä ei löydy mistään, koska niissä on enemmän puhdasta kuparia ja vain niillä on parantava vaikutus. Ne ovat kerätty kaikki talteen.

Itse tykkään myös kuparista ja esittelin kuparilangasta punottuja esineitä, joita kansanparantajien mukaan voi käyttää erilaisiin vaivoihin, ja myös pyöreämuotoisia kupari levyjä, joitten parantamisvoimaan uskon itse, mutten tietenkään neuvo ketään käyttämään vaan jokainen suhtautuu siihen oman mieleensä mukaan ja omalla vastuulla.

Lähteet kirjoitukseni :

 1. http://medportal.ru/budzdorova/health/514/

 2. http://www.medinar.ru/2009-11-05-15-46-13/624-lechenie-medyu.html

Miten täällä keskustelupalstalla?

Löytyisikö kansanparantajia, jotka käyttäisivät kuparia tai muita metalleja tai olisiko muilla kokemuksia?

Suomenkielisiltä nettisivuilta en löytänyt aiheesta mitään. Sen sijaan Venäjältä kyllä. Nykyään Venäjällä on jopa virallinen kansanparantaja / parantajat Mark ja Maria Subotiny, jotka saavat tilaa "Huomenta Venäjä" kanavalla. Jos kiinnostaa, niin tämän linkin takana löytyy.

Olkaa hyvä!
Пожалуйста!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Aika äskettäin tuli vastaan lehtijuttu, jossa kerrottiin kuparin baktereja tappavasta vaikutuksesta ovien yms. kahvoissa kaiteissa jne. ja ihmeteltiin, miksi kuparia käytetään niin vähän niissä. Toisaalta kuparin oksidit, se virheä pinnoite, jota kuparin pintaan kertyy, ovat muistaakseni myrkyllisiä. Ehkä messinki tai pronssi olisivat sopiva kompromissi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Niin, siihen uskotaan, ja on jopa lääketieteellisiä todisteita, että kuparilla on bakteereja vastaan tappavaa voimaa. Netissä voi lukea, että Venäjällä kuparihoitoa käytetään joissakin sairaaloissa rinnakkain muitten lääkitysten ja hoidon yhteydessä.

Kupariastioissa, joissa on jo kerääntynyt vihreä pinnoite, ei tietenkään enää saa käyttää ruoan säilytykseen, se on myrkyllistä. Varmaan jollain menetelmillä sen onnistuu poistamaan

Tämän blogin suosituimmat